Έπεσαν οι υπογραφές για Παπακαυκά και Τσιχλέικα και ξεκινούν τα έργα

Ημερομηνία: 14-10-2021

Μετά την υπογραφή της σύμβασης  με τον ανάδοχο ξεκινούν τα έργα

Λύνεται το πρόβλημα των λυμάτων σε Παπακαυκά και Τσιχλέικα

Ξεκινά, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της ανάδοχης εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ» το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων λυμάτων στις περιοχές Παπακαυκά και Τσιχλέικα Αμαλιάδας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,333,156,39 ευρώ και το πρωί της Τετάρτης τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Ηλία Δαβίτσα.

Όπως ανέφερε ο κ. Λυμπέρης, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης : «Υπογραφή της σύμβασης ενός έργου που – άφησα από την περασμένη μου θητεία και αρκετά χρόνια περιμέναμε –  και αφορά την αποχέτευση λυμάτων των οικισμών ΡΟΜΑ σε Παπακαυκά και Τσιχλέικα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, όχι λόγω του προϋπολογισμού του ο οποίος ξεπερνά το 1,5 εκ ευρώ, αλλά για το γεγονός ότι οι δυο συγκεκριμένοι οικισμοί έχουν σημαντικά θέματα  με τα λύματά τους και τώρα με την ολοκλήρωση των εργασιών το πρόβλημα λύνεται οριστικά. Απλά να αναφέρω πως πριν το 2014 πληρώναμε βυτιοφόρα για να εκκενώσουν τους μικρής χωρητικότητας βόθρους που υπάρχουν ενώ και οι περίοικοι διαμαρτύρονταν για τα λύματα σε αυτούς τους οικισμούς».

Καταλήγοντας ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε : «Ένα έργο για να γίνει θα πρέπει να το σχεδιάσεις και στη συνέχεια να το εντάξεις σε κάποιο πρόγραμμα. Από τη στιγμή που εντάσσεται ακολουθεί μια χρονοβόρα διαδικασία ώστε το έργο να αποδοθεί στους κατοίκους.

Στη διαγωνιστική διαδικασία πολλές φορές συμμετέχουν εταιρείες που δίνουν εξωφρενικές εκπτώσεις προκειμένου να αναδειχθούν μειοδότες και στη συνέχεια αρχίζουν τις δικαστικές ενστάσεις με αποτέλεσμα το έργο να κινδυνεύει.

Εμείς χρησιμοποιήσαμε τους νόμους, βάλαμε τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς ώστε το συγκεκριμένο έργο να ξεκινήσει και να  παραδοθεί στην ώρα του».

**  Τέλος ο κ Ηλίας Δαβίτσας εκπρόσωπος της εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ» ανέφερε πως το έργο θα παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων που ορίζει η σύμβαση που έχει υπογράψει με τον Δήμο Ήλιδας.


Ροή