Συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Ημερομηνία: 10-10-2021

Ενημέρωση από Περιφερειακή Διοίκηση Αστυνομίας για αδικήματα και συμβάντα στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της ΠΔΕ

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

 

Σύλληψη ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση  

Συνελήφθη, χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση δέκα μηνών για απάτη.

Σύλληψη δύο ημεδαπών γυναικών για απάτη και βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση)  

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο ημεδαπές γυναίκες, διότι προσέγγισαν μια ηλικιωμένη ημεδαπή και με το πρόσχημα της μαγγανείας (θα έλυναν μάγια συγγενικού της προσώπου)της αφαίρεσαν 1.500 ευρώ και ένα χρυσό μενταγιόν. Η μια από τις δύο δράστιδες προέβαλλε αντίσταση στους αστυνομικούς κατά την σύλληψή της.

 

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

 

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες, που περιείχαν 8,6 γραμμάρια κάνναβης.

 

Σύλληψη  ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

 

 

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένας πτυσσόμενος σουγιάς.

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

 

 

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

 

 

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μια συσκευασία που περιείχε 2,5 γραμμάρια κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4,5 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή σοκολάτας και μια αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη.

 

Σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

 

 

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στα Λεχαινά, από αστυνομικούς ειδικού συνεργείου ελέγχων καταστημάτων, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούσε στο εσωτερικό του καταστήματος, δύο πελάτες οι οποίοι δεν κατείχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης.

Στον ιδιοκτήτη του καταστήματος βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο (2.000) ευρώ και ανεστάλη η λειτουργία του καταστήματος για επτά ημέρες.

Στους δύο πελάτες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους (600) ευρώ.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

 

 

Σύλληψη ημεδαπής για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών

 

 

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου, μια  ημεδαπή γυναίκα, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της παρέχοντας ταυτόχρονα εργασία στον εσωτερικό του χώρο, χωρίς να έχει προβεί σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δυο φορές την εβδομάδα με την μέθοδο του μοριακού ελέγχου (PCR) ή με την χρήση ταχείας ανίχνευσης αντίγονου κορωνοιού COVID -19. Επίσης είχε   επιτρέψει την είσοδο, εντός του καταστήματος  σε πελάτη  οποίος δεν έφερε πιστοποιητικό εμβολιασμού. Στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος, βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας του καταστήματος για επτά ημέρες και στον πελάτη πρόστιμο 300 ευρώ.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για απάτη

 

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη ο οποίος στις 8-10-2021, τηλεφώνησε στον παθόντα και προσποιήθηκε ενδιαφερόμενο αγοραστή της μοτοσικλέτας του. Στη συνέχεια καθοδηγώντας τον παθόντα, ως προς την χρήση τραπεζικής εφαρμογής τον εξαπάτησε και του αφαίρεσε μέσω μεταφοράς χρημάτων 2.400 ευρώ.

 


Ροή