Στο Πάρκο Ξυστρή ο Πύργος αποκτά μια άλλη διάσταση! Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή!

Ημερομηνία: 23-12-2021

Το «Μαγικό Εργοστάσιο» άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021  στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή που θα διαρκέσει έως και τις 3 Ιανουαρίου 2022

  • «Χωριό των καλικαντζάρων», ξυλοπόδαροι, οι XANAZOO με τα «Χριστούγεννα στη Χοραλία» και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στη διασκεδαστική έναρξη!

   *    Μια μεγάλη γιορτή για όλα τα παιδιά!

 

 

Από την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, η λάμψη των Χριστουγέννων επιστρέφει  στο «Μαγικό Εργοστάσιο» στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή. Ο Δήμος Πύργου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού σε συνεργασία με την ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ, τη ΔΗΚΕΠ και το Γραφείο Εθελοντισμού, καλούν μικρούς και μεγάλους να ζήσουν από κοντά την μαγεία των εορτών!

Μετά τη φαντασμαγορική φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε  μια ξεχωριστή γιορτή και να απολαύσουν την υπέροχη Πένυ Μπαλτατζή, πλέον το «Μαγικό Εργοστάσιο» είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους δημότες της πόλης και κυρίως τα παιδιά, καθώς όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι αφιερωμένο σ’ αυτά.

Το Μαγικό εργοστάσιο γίνεται θεσμός

Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (21/12) – μία ημέρα πριν την έναρξη – στο Μαγικό Εργοστάσιο όπου είδε από κοντά όλες τις τελευταίες προετοιμασίες, μαζί με τον πρόεδρο του ΔΟΠΠ Χάρη Μικελόπουλο και τον πρόεδρο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλη Σεϊντή.

<<Το «Μαγικό Εργοστάσιο» γίνεται θεσμός>>.  Ένας χώρος για μικρούς και μεγάλους, όπου συναντιούνται όλες οι συλλογικότητες του δήμου μας σε μια γιορτή αγάπης, αλληλεγγύης και χαράς. Φέτος τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, καραγκιόζη, μουσική, συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, κ.α. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επαναφέρουμε την αισιοδοξία, με εκδηλώσεις που θα δώσουν χαρά στα παιδιά» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου, τονίζοντας παράλληλα ότι ο δήμος Πύργου έχει καταφέρει μια συμμετρική παρουσία εκδηλώσεων σε όλη την πόλη.

**  Μιλώντας για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μετά τα περσινά απαγορευτικά μέτρα, το Μαγικό Εργοστάσιο επανέρχεται. Ως Οργανισμός Πολιτισμού έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό στον πολύ φιλόξενο χώρο της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ και όλη η γιορτή είναι αφιερωμένη στα παιδιά».

Ανοιχτή πρόσκληση απεύθυνε και ο πρόεδρος της ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ Βασίλης Σεϊντής υπογραμμίζοντας ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά του covid 19. “Περιμένουμε τον κόσμο να επισκεφτεί το χώρο, τηρώντας πάντα κι όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας».

Το πρόγραμμα της έναρξης

Την  Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου το “Μαγικό Εργοστάσιο” ανοίγει στις 17.00 και ετοιμάζεται για μια φαντασμαγορική βραδιά.

Οι γνωστοί, από την βραδιά φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ξυλοπόδαροι θα…βολτάρουν στο χώρο για να υποδεχτούν τους μικρούς τους φίλους.

Το Χωριό των Καλικάντζαρων θα στηθεί και τα μικρά…ξωτικά θα υποδέχονται τα παιδιά στα ξύλινα σπιτάκια για ποικίλες δράσεις.

Την πρώτη ημέρα οι επισκέπτες θα διασκεδάσουν με face painting, διάφορες κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, ενώ ο Αη Βασίλης θα τους περιμένει για αναμνηστική φωτογραφία.

Στις 19.00 όλα θα είναι έτοιμα για τα “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΧΟΡΑΛΙΑ” με τους XANAZOO AND THE ZOO του Μάρκου Βαφειάδη. Οι μεγάλες μασκότ, η μουσική, το τραγούδι θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σε μια μοναδική παράσταση. Η καμήλα, ο σκαντζόχοιρος, η κατσίκα, ο αστακός, η μπουμπού η αλεπού και όλη η τρελοπαρέα σε ένα μοναδικό ξέφρενο παιδικό πάρτι!

Στις 20.00 ο ουρανός θα φωτιστεί από δεκάδες πυροτεχνήματα κι η γιορτή αρχίζει για όλες τις υπόλοιπες μέρες των διακοπών!

Από νωρίς στον χώρο του Μαγικού Εργοστασίου θα υπάρχουν bazaar συλλόγων, σχολείων κι επαγγελματιών γεμάτα με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και για κάθε απόγευμα.

  • Η είσοδος στο “Μαγικό Εργοστάσιο” θα γίνεται με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

**  Οι επισκέπτες από δεκαοκτώ ετών και άνω εισέρχονται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ενώ οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και δεκαεπτά ετών χρειάζεται να προσκομίζουν κατά την είσοδό τους δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (Self Test).

 

 


Ροή