Στην Κρέστενα Πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρίτσαινας- Κρεστένων επανεξελέγη η Φωτεινή Αθανασοπούλου

Ημερομηνία: 10-01-2022

Η Φωτεινή Αθανασοπούλου

επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών και τα νέα μέλη της οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής

 

 

 

Με την επανεκλογή της κ. Φωτεινής Αθανασοπούλου ως  προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, έγιναν την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, οι δημαιρεσίες  στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Η διαδικασία  τόσο για την εκλογή νέου προεδρείου του σώματος, όσο και για μέλη στην οικονομική επιτροπή, καθώς και στην επιτροπή  ποιότητας ζωής του δήμου, έγιναν  στην αίθουσα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων, με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Αρχικά  έγινε εκλογή του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, που  πλέον το απαρτίζουν οι κ.κ. Φωτεινή Αθανασοπούλου (πρόεδρος), Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου (αντιπρόεδρος) και Αναστ. Καρνάρος (γραμματέας), ενώ από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης δεν προτάθηκε υποψήφιος για το προεδρείο.

Ακολούθησε εξάλλου   εκλογή μελών για την οικονομική επιτροπή του δήμου, για την οποία εξελέγησαν ως τακτικά μέλη από την παράταξη «Ενωτική Δημιουργία» της πλειοψηφίας,  οι κ.κ. Παν. Βασιλόπουλος και Γιώργος Τουρής, ενώ από το συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης» της αντιπολίτευσης  εκλέχθηκαν οι κ.κ. Παν. Δημητρουλόπουλος και Γιώργος Χαντζόπουλος.

Αναπληρωματικά μέλη για την οικονομική επιτροπή εξελέγησαν οι κ.κ. Π. Γριβάκης και Κων/να Φωτεινοπούλου από την πλειοψηφία και οι κ.κ. Αθ. Κωστόπουλος και Δήμητρα Σταθοπούλου από την αντιπολίτευση.

Τέλος για την επιτροπή  Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν τακτικά μέλη  από την πλειοψηφία οι κ.κ. Αν. Καρνάρος  και Ευαγγ. Αλεξόπουλος και από την αντιπολίτευση οι κ.κ.Γεώργιος Κάκκας  και Βασίλης Κοτρέτσος.

Επίσης αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι κ.κ. Κων. Καούκης και Δέσποινα Σκούφη από την «Ενωτική Δημιουργία» και οι κ.κ. Ιωάν.  Τουρής και Παναγιώτα  Καφεντζή  από την «Επιλογή Ευθύνης».

Δήλωση της Προέδρου

Σε δήλωσή της αμέσως μετά την επανεκλογής της, η κα  Αθανασοπούλου  υπογράμμισε τα εξής:

<<Διακατέχομαι από υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευγνωμοσύνης και γι’ αυτό προτίθεμαι να εργαστώ από αυτή τη θέση, προσπαθώντας να προσφέρω το καλύτερο δυνατόν. Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, λόγω παράταξης, στοχεύω στην προαγωγή του συλλογικού συμφέροντος. Πηγή έμπνευσης και συνάμα παράδειγμα προς μίμηση, αποτελεί για εμένα η πορεία του πατέρα μου Παναγιώτη  Αθανασόπουλου στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία εμφορούνταν πάντα από  ήθος και δοτικότητα>>.

Επίσης ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  κ. Σάκης Μπαλιούκος αναφέρθηκε  στην όλη διαδικασία των δημαιρεσιών, κάνοντας λόγο για ανανέωση της εμπιστοσύνης στα πρόσωπα  που επιτελούν  σημαντικό  ρόλο  στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και στις επιτροπές του Δήμου.

******************************************************

                                                            ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΖΑΧΑΡΩΣ

Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Ζαχάρως εξελέγη ο κ. Ιωάννης Μπαλοδήμος.

Ροή