Στην Αμαλιάδα νέος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος

Ημερομηνία: 10-01-2022

Νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος 

Αντιπρόεδρος ο Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος και Γραμματέας η Αλεξάνδρα Κοτσαύτη – Παπαζαφειροπούλου

 

 

Ο Βασίλης Ζαχαρόπουλος είναι, από σήμερα,  (Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022),  ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Ο κ. Ζαχαρόπουλος, στη διάρκεια των δημαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του ΔΣ Ήλιδας, προτάθηκε από το Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη και συγκέντρωσε 11 ψήφους από τους 22 – 11 λευκά – που συμμετείχαν στη διαδικασία. Αντιπρόεδρος του ΔΣ εξελέγη με 10 ψήφους και 11 λευκά ο προτεινόμενος από την παράταξη του κ. Χ. Χριστοδουλόπουλου, κ Γεράσιμος Παπαγιαννόπουλος. Γραμματέας του ΔΣ, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου Ήλιδας εξελέγη η κ. Αλεξάνδρα Κοτσαύτη – Παπαζαφειροπούλου.

**  Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Ζαχαρόπουλος καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου του ΔΣ Ήλιδας, αφού  είχε υπηρετήσει το θεσμό από το 2007 έως και το 2010.

**  Να σημειωθεί πως με τοποθέτησή του στην αρχή της διαδικασίας ο επικεφαλής της παράταξης «Λαική Συσπείρωση» κ Άγγελος Κολόσακας ξεκαθάρισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο κ Νίκος Λοχοβίτης, θα ψηφίζουν ΛΕΥΚΟ διαφωνώντας με τη Νομοθεσία,  η οποία δεν τους επιτρέπει να έχουν εκπρόσωπο στο προεδρείο και τις επιτροπές του Δήμου.

Οι επιτροπές

Στη διαδικασία της Κυριακής εξελέγησαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ήλιδας απαρτίζεται από τους :

Τακτικά Μέλη από την παράταξη Λυμπέρη : Ευγένιος Αστερής 10 ψήφους, Βασίλειος Ζαχαρόπουλος 9 ψήφους και Παναγιώτης Παναγιωτάρας 9 ψήφους.

Τακτικά Μέλη από την παράταξη Χριστοδουλόπουλου : Χρήστος Χριστοδουλόπουλος 9 ψήφους, Κώστας Αναγνωστόπουλος 9 ψήφους και Μισέλ Αμπού Χάντμπα 8 ψήφους.

Αναπληρωματικά μέλη από την παράταξη Λυμπέρη : Αθανάσιος Γεωργόπουλος, Αβραάμ Μπούρας και Χρήστος Παλυβός, όλοι έλαβαν 6 ψήφους.

Αναπληρωματικά μέλη από την παράταξη Χριστοδουλόπουλου : Ιωάννης Αθανασόπουλος, Ανδρέας Ανδρουτσόπουλος, Κωνσταντίνος Τσεριώνης, όλοι έλαβαν 6 ψήφους.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ήλιδας απαρτίζεται από τους :

Τακτικά Μέλη από την παράταξη Λυμπέρη : Αβραάμ Μπούρας 10 ψήφους, Ευγένιος Αστερής 9 ψήφους και Παναγιωτάρας Παναγιώτης 8 ψήφους.

Τακτικά Μέλη από την παράταξη Χριστοδουλόπουλου :Χαράμπος Ντάνασης, Διονύσιος Τσαούσης, Τσιρώνης Κωνσταντίνος όλοι με 9 ψήφους.

Αναπληρωματικά μέλη από την παράταξη Λυμπέρη : Αλεξάνδρα Κοτσαύτη – Παπαζαφειροπούλου 6 ψήφους, Βασίλης Ζαχαρόπουλος και Βασίλης Παπαδόπουλος έλαβαν από 3 ψήφους.

(Πηγή :  ilidakampos.gr)

 

Ροή