Στην αιωνιότητα η εξαιρετική επιστήμονας συμπολίτισσα Άγκυ Λιούρδη

Ημερομηνία: 07-10-2021

 

 Έφυγε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021, από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, η εκλεκτή συμπολίτισσα Άγκυ Λιούρδη, διακεκριμένη Νομικός με πληθώρα συγγραμμάτων και διακρίσεων,  Επίκουρη Καθηγήτρια του Ποινικού Δικαίου και από τα επίλεκτα καταξιωμένα μέλη του διδακτικού και ερευνητικού  επιστημονικού προσωπικού της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον τελευταίο χρόνο η αγαπητή μας Άγκυ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η Άγκυ  Λιούρδη πήρε το πτυχίο της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ το 1980 σχεδόν με άριστα!

  • Διδακτορικό στο γνωστικό αντικείμενο του Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Georg-August της πόλεως Goettingen Γερμανίας (1990)

Η Άγκυ (Αγλαϊα)  Λιούρδη ήταν κόρη του αείμνηστου συμπολίτη στρατηγού ε.α. Σπύρου Λιούρδη, εκ των προσωπικοτήτων της πόλης του Πύργου, με έντονη παρουσία στα αυτοδιοικητικά ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης.

Η αγαπητή μας Άγκυ είχε φύγει από την πόλη του Πύργου πριν από πολλά χρόνια και ζούσε μόνιμα στην Αθήνα. Όμως επισκεπτόταν τον πατρογονικό της τόπο, κυρίως τις καλοκαιρινές περιόδους, για λίγη ξεκούραση βλέποντας και γνωστά της πρόσωπα.

Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή χθες Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, μια τόσο θλιβερή μέρα για την πόλη του Πύργου, που θρηνούσε επίσης για την απώλεια δύο εξαιρετικών συμπολιτών, του Αλέξη Κόρδα και του Γιάννη Βαρουξή.

Δήλωση για το θάνατό της έκανε ο Βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητά της και την αγαστή μεταξύ τους συνεργασία στο από κοινού Δικηγορικό Γραφείο τους στην Αθήνα.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, και ώρα 12 το μεσημέρι,  από τον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.  Η ταφή της θα γίνει στα πάτρια εδάφη, στο Α΄ Κοιμητήριο Πύργου και ώρα 5 το απόγευμα.

Καλό σου ταξίδι στην αιωνιότητα αγαπητή Άγκυ…  Η Εφημερίδα μας σε αποχαιρετά με τιμή.

********************************************************************************************************************

Ο τομέας Ποινικών Επιστημών της Σχολής για την απώλεια της Άγκυς Λιούρδη εξέδωσε το παρακάτω Ψήφισμα:

«Ο Τομέας Ποινικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα (6.10.2021) μόλις πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη την είδηση για τον θάνατο της ΑΓΛΑΪΑΣ (ΑΓΚΥΣ) ΛΙΟΥΡΔΗ, Επίκουρης Καθηγήτριας Ποινικού Δικαίου, που υπήρξε  πρότυπο Πανεπιστημιακού Δασκάλου, γαλούχησε χιλιάδες φοιτητές συνεισφέροντας ουσιαστικά με ευγένεια, ήθος, υπευθυνότητα και συνέπεια στη νομική επιστήμη και συνέβαλε καθοριστικά στο υψηλό επίπεδο των νομικών σπουδών.

Ο Τομέας τιμώντας τη μνήμη της εκλιπούσης, αλησμόνητης και αγαπητής συναδέλφου  επί σειράν ετών,  απεφάσισε:

  • Να αναρτηθεί μεσίστια η ελληνική σημαία στο κτήριο της Νομικής
  • Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς της εκλιπούσης
  • Να εκπροσωπηθεί στην εξόδιο ακολουθία
  • και να δημοσιευθεί το παρόν Ψήφισμα στον Ιστότοπο του Τομέα  & της Νομικής Σχολής.»


Ροή