Σοβαρές επισημάνσεις για τις υπηρεσίες του Δήμου Πύργου από τον Χρήστο Γιάνναρο

Ημερομηνία: 08-09-2022

 

ΔΗΜΟΥ  ΠΥΡΓΟΥ

 

ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

 

Η δημοτική αρχή Πύργου και ο Δήμαρχος είναι ιδιαίτερα “αποτελεσματική” στην προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων. Εφαρμόζει, χωρίς πολιτικούς ενδοιασμούς, το αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο που “έχτισαν” όλες οι κυβερνήσεις έως σήμερα, ενσωματώνοντας σχετικές οδηγίες της ΕΕ, και πιο συγκεκριμένα μια σειρά διατάξεις που προωθούν τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), την απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την παραχώρηση σε επιχειρηματικούς ομίλους της διαχείρισης των υποδομών στο όνομα της “εξοικονόμησής” της, την εκχώρηση και την ενεχυρίαση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη.

Η οικονομική επιτροπή Δήμου Πύργου ψήφισε το σχέδιο όρων διακήρυξης του ανοικτού διεθνή διαγωνισμού για την “Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Πύργου ” με εκτιμώμενη αξία πάνω από 12.000.000 ευρώ (!), για τα επόμενα 12 χρόνια.

Η συγκεκριμένη απόφαση είναι συνέχεια μια σειράς αποφάσεων της Δημοτικής αρχής που οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου και αποδεικνύει τον πρωτοπόρο ρόλο της δημοτικής αρχής στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, που πληρώνουν ακριβά τα λαϊκά στρώματα και στην πόλη μας.

Οι λαϊκές οικογένειες και οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι από τα παραπάνω δεν έχουν κανένα όφελος. Αντίθετα, καλούνται με τις συντάξεις και τους μισθούς ψίχουλα, με τα επιδόματα φτωχοκομείου, να χρυσοπληρώσουν με τη διπλή φορολογία που επιβάλλουν μέσω της Τοπικής Διοίκησης και των λογαριασμών της ΔΕΗ, με τα ανταποδοτικά τέλη, τα τέλη για τη δήθεν μείωση εκπομπών ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), κ.ά., τις κερδοφόρες επενδύσεις των μονοπωλιακών ομίλων στην Ενέργεια.

Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, η δημοτική παράταξη την οποία στηρίζει το ΚΚΕ, παλεύουμε για να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες, πεδίο επιχειρηματικής δράσης και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Να καταργηθεί κάθε τοπική φορολογία, κάθε έμμεση φορολογία.

Διεκδικούμε:

  • Να καταργηθούν οι ΣΔΙΤ και οι παραχωρήσεις σε ιδιώτες.
  • Να πάψει ο Δήμος Πύργου να λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός με την ανταπόδοση και την τοπική φορολογία.
  • Να υπάρξει γενναία μείωση στα δημοτικά τέλη για να μπορέσουν οι λαϊκές οικογένειες να ανταπεξέλθουν στη δυσβάσταχτη ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και ενέργειας.
  • Την άμεση ενίσχυση των Δήμων και την εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών με σύγχρονες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες για όλους.
  • Να μην γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Τοπική Διοίκηση, που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, γιατί αυτό σημαίνει τελικά μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού.

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χρήστος Γιάνναρος


Ροή