Σημαντικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας σε Πύργο, Στρέφι και Λούβρο

Ημερομηνία: 15-06-2022

 

Ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης της εισόδου του Πύργου

Αυτοψία  από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και στελεχών της Δ.Τ.Ε.  ΠΔΕ στα σημεία των παρεμβάσεων που θα γίνουν σε Στρέφι και Λούβρο

 

 

   Σημαντικά έργα που αφορούν τη βελτίωση και αναβάθμιση της εισόδου του Πύργου καθώς επίσης τη συντήρηση και άρση της επικινδυνότητας τμημάτων της Ε.Ο Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Τριπόλεως, ξεκινούν στο αμέσως επόμενο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Στις περιοχές αυτές βρέθηκε την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ Χρήστο Καραγιάννη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Θεόδωρο Τζόλα και στελέχη της Δ.Τ.Ε, συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των δυο ανάδοχων εργοληπτικών εταιρειών και επισκέφθηκαν μαζί τα σημεία και τις περιοχές των παρεμβάσεων. Συζήτησαν τεχνικές λεπτομέρειες και χρόνους έναρξης και εκτέλεσης των εργασιών, προκειμένου – λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου και της αύξησης της επισκεψιμότητας και του κυκλοφοριακού φόρτου – να δημιουργηθεί η μικρότερη δυνατή όχληση από τις εκτελούμενες εργασίες.

Η αναβάθμιση της εισόδου και τα «σαμαράκια»

Στο πλαίσιο του έργου που αφορά στην αναβάθμιση της εισόδου του Πύργου, οι παρεμβάσεις θα γίνουν στο τμήμα της Ε.Ο Πατρών – Πύργου, από τον κόμβο του Νοσοκομείου μέχρι την διασταύρωση των Λαστεϊκών, σε μήκος 2 χλμ. περίπου. Προβλέπεται ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων σε τμήμα της οδού, τμηματική ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικού τάπητα, επισκευή ή αντικατάσταση (όπου απαιτείται) των φωτεινών σηματοδοτών καθώς και του ηλεκτροφωτισμού

Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολής του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλου, στο ίδιο έργο έχουν ενταχθεί τμηματικές παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία, με κυριότερη αυτή από την διασταύρωση Βουνάργου και για μήκος ενός χιλιομέτρου περίπου (με κατεύθυνση προς Πάτρα), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στην οδό η ανάπτυξη του ριζικού συστήματος των πικροδαφνών. Ειδικότερα,  στο εν λόγω τμήμα, όπου παρουσιάζεται έντονη ανωμαλία στο οδόστρωμα, θα γίνει απόξεση του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα, κοπή και εκρίζωση των πικροδαφνών, νέα στρώση ασφαλτοτάπητα και φύτευση άλλων καλλωπιστικών φυτών/δέντρων. «Πρόκειται για σημαντικές και επιβεβλημένες εργασίες οδικής ασφάλειας για την περιοχή, οι οποίες όμως δεν σταματούν μόνο σε αυτά. Στο παραπάνω έργο έρχονται να προστεθούν σημαντικές ακόμα παρεμβάσεις μέσω δυο έργων. Αυτού που αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση Οδοφωτισμού της ΠΔΕ, το οποίο κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη θα ξεκινήσει από τον Πύργο, και ενός ακόμα έργου, για παρεμβάσεις πρασίνου κατά μήκους της Ε.Ο, για το οποίο οι διαγωνιστικές διαδικασίες βρίσκονται στην τελική φάση», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος.

 

 

Στην Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Τριπόλεως

Στο έργο που αφορά στην συντήρηση, αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Ηλείας, περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις στην διασταύρωση Στρεφίου, για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων και τη μείωση των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσονται στο εν λόγω οδικό τμήμα. Μάλιστα, μια από τις λύσεις που εξετάζονται και συζητήθηκαν, είναι η δημιουργία ισόπεδου κόμβου στο σημείο της διασταύρωσης.

Επιπρόσθετα, βρέθηκαν και στην περιοχή της Τ.Κ.  Λούβρου προκειμένου να κάνουν αυτοψία σε σημείο σοβαρής κατολίσθησης επί της Ε.Ο, παρουσία και του προέδρου Αλέξη Κατσάνη, ώστε να εξεταστούν τρόποι και λύσεις ανάσχεσης της εξέλιξης του φαινομένου, προστατεύοντας παράλληλα το Κοιμητήριο του χωριού, που βρίσκεται στην περιοχή της κατολίσθησης.

 


Ροή