Περιοχές του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων ξαναζούν τον οδυνηρό πύρινο εφιάλτη

Ημερομηνία: 24-07-2022

Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στην Ηλεία  με δύο μεγάλα μέτωπα

 

 

Μέρες του εφιαλτικού 2007 ξαναζεί ο τόπος μας με τις απανωτές πυρκαγιές που σημειώνονται κάθε μέρα πλέον,  αντί της μιας ενιαίας πυρκαγιάς του 2007, που πολυδιασπάστηκε στη συνέχεια…  Το ότι ξεσπούν κάθε μέρα πυρκαγιές στο Νομό μας, ενισχύει τις υποψίες για εμπρησμούς, κάτι που δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι της Αθήνας ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας -Κρεστένων κ. Διονύσης Μπαλιούκος.

Οι φωτογραφίες είναι από το μέτωπο της Βρίνας,  όπου η φωτιά που ξεκίνησε από τα Μακρίσια, γρήγορα εξαπλώθηκε και περνώντας από τις παρυφές των Κρεστένων κατευθύνθηκε στη συνέχεια σε δύο μεγάλα μέτωπα…  Από την Βρίνα πήγε στον Γρύλλο η μια κατεύθυνση και το άλλο μέτωπο επεκτάθηκε προς Σκιλλουντία και απειλείται η Σμέρνα.

Η φωτιά στον Γρύλλο έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια των κατοίκων και ενωρίτερα είχε δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση, καθώς και για την κατασκήνωση τγης Φρίξας.

***  Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, <<εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκιλλουντία. Το  πύρινο μέτωπο, επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος,  απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές  Κρέστενα και Σκυλλουντία>>. Όπως επίσης επεσήμανε  <<το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές του Γρύλλου,  της Βρίνας και της Σμέρνας>>.

Πληροφορίες εξάλλου αναφέρουν ότι υπάρχουν σε διάφορα σημεία διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Μεγάλες δυνάμειεις της Πυροσβεστικής με πάνω από 100 πυροσβέστες και με 40 πυροσβεστικά οχήματα ενεργούσαν στην περιοχή  μέχρι και τις 8.30 το απόβραδο, ενώ τέσσερα αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα έκαναν ρίψεις.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς επίσης και το Νοσοκομείο του Πύργου.

Δημοσιογράφος   ΑΝΚ

 


Ροή