Όπως λουλουδιάζει η φύση, έτσι να λουλουδιάζει και η ψυχή μας! Το μότο του ΑΝΚ για το Περιβάλλον

Ημερομηνία: 05-06-2022

Η κεντρική πλατεία του Πύργου με την πανέμορφη άγρια κουτσουπιά και τα ωραία τα άλλα τα φυτά…

Παγκόσμια Ημέρα σήμερα για το Περιβάλλον!

Το μήνυμα του ΑΝΚ με καρδιά και σκέψη…

 

 

Απευθύνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό στους χιλιάδες Αναγνώστες της εσαεί Αγωνιστικής ΑΥΓΗΣ Πύργου, μια όμορφη χαρούμενη Κυριακή, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος…  Σας αφιερώνω και το μότο της στιγμής :  <<Όπως λουλουδιάζει η φύση,  έτσι να λουλουδιάζει και η ψυχή μας >>! Αυτή την ομορφιά με τα ωραία φυτά και την πανέμορφη άγρια κουτσουπιά, την προσφέρω στους Αναγνώστες μου!  Είναι από την κεντρική πλατεία του Πύργου και ευτυχώς τα περιποιούνται.  Ήξερα για κουτσουπιά και όχι για άγρια κουτσουπιά, όπως μου την είπε κάποιος που είχε δουλέψει σε φυτώρια, αφού πρώτα έφαγα τα σίδερα ρωτώντας να μάθω από εδώ και από εκεί…  Είναι ένα πολύ όμορφο δέντρο!

Αγαπητοί φίλοι, εμένα δεν μου αρέσουν τα πολλά και δακρύβρεχτα λόγια των πολιτικών για το Περιβάλλον. Θα σας πω αυτό που πιστεύω, όλες κι όλες δύο μου τοποθετήσεις επ΄αυτού…   Αρχικά να διατυπώσω μία γνώμη μου με παραστατικό τρόπο :

— Μπορείς κάποια στιγμή και για πρώτη φορά, εκεί που είσαι έτοιμος να ρίξεις ένα χαρτάκι καταγής, να πεις , όχι δεν θα το ρίξω κάτω! Αν το κάνεις αυτό μία φορά που θα είναι η πρώτη σου  φορά, θα δεις τότε ότι θα υπάρξει και δεύτερη και τρίτη φορά, που δεν θα ρίξεις κάτι άχρηστο καταγής! Και τότε δεν θα ξαναρόξεις τίποτα κάτω εφ΄όρου ζωής! Είναι μπορετό να γίνει αυτό και να περάσει και στα παιδιά σου στα παιδιά των παιδιών σου…  Μια περιστρεφόμενη αλυσίδα είναι ο κύκλος της ζωής του ανθρώπου…  Εσύ θα αποφασίσεις, με τη δύναμη της θέλησής σου, είτε είσαι μορφωμένος είτε όχι, για το πότε θα συμβεί αυτή η πρώτη φορά!

Αυτάτά ως προς την ατομική ευθύνη του καθενός μας…  Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε…  Έτσι δεν λένε?  Μπορεί αυτό να το λένε, αλλά αξία έχει να το ενστερνιστούμε…  Υπάρχει όμως και η πολύ μεγαλύτερη ευθύνη, αυτή των κρατών, που στο βωμό του κέρδους αδιαφορούν πλήρως για το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο…  Οι υπερδυνάμεις του πλανήτη και οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες, αυτό που τους νοιάζει είναι το πώς θα κεφαλοποιήσουν τα υπερκέρδη τους, σε μία συνεχή ανακύκλωση της ροής του πλούτου! Αυτή τη δυνατότητα τους την παρέχει μόνο το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο αναγκάζεται να πάρει κάποια μέτρα, ημίμετρα στην πραγματικότητα,  μετά από συνεχείς καταγγελίες και κραυγές για τη ρύπανση θαλασσών και ωκεανών, των ποταμών, την διεύρυνση της τρύπας του όζοντος και εσχάτως με έντονο τρόπο, για τους κινδύνους που απειλούν την παγκόσμια κοινότητα με αντίκτυπο σε όλη την Ανθρωπότητα, από αυτό που αποκαλείται κλιματική αλλάγή ή άλλως πώς κλιματική κρίση!  Μόνο που κάτι τέτοιο δεν προέρχεται από  ευθύνη της ίδιας της Φύσης, αλλά από  την εγκληματική ευθύνη των κυβερνήσεων όλυ του Κόσμου, με το πολύ μεγαλύτερο μέρος να βαραίνει τα ισχυρά από οικονομική και στρατιωτική άποψη κράτη.

Τώρα αν με ρωτήσει κάποιος να πω τη γνώμη μου, για το ποιο είναι εκείνο το οικονομικό σύστημα, που θέλει και μπορεί να προστατεύσει το Περιβάλλον και την υγεία των Ανθρώπων, με όλη μου την ειλικρίνεια απαντώ ανεπιφύλακτα ότι μόνο το σοσιαλιστικό σύστημα παρέχει αυτά τα εχέγγυα.

Δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ Πύργου Αντρέας ΑΥΓ. Καπογιάννης – ΑΝΚ

 


Ροή