ΟΙ ΤΡΑΒΕΡΣΕΣ ΠΟΥ ΑΦΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ημερομηνία: 19-01-2022

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πολύ καλώς αντικαθιστά τις σάπιες τραβέρσες…

Όμως αισθητικά και περιβαλλοντικά μαζέψτε τα σαπιόξυλα!

 

 

Μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης και λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πύργου το θέαμα είναι απαξιωτικό και μειώνει την προσπάθεια συντήρησης και βελτίωσης του σιδηροδρομικού δικτύου, με την αντικατάσταση των σάπιων ξύλινων τραβερσών. Πρόκειται για την ιστορική γραμμή Πύργου – Κατακόλου, που επεκτάθηκε στη συνέχεια στην Αρχαία Ολυμπόα, όπου παλαιότερα η κίνηση ήταν πολύ μεγάλη!  Αφού περάσαμε τον κυκεώνα των μνημονίων και την διακοπή των δρομολογίων, άνοιξε και πάλι το δίτυο από το Κατάκολο στον Πύργο και στην Αρχαία Ολυμπία, για να σταματήσουν και πάλι τα πενιχρά ήδη δρομολόγια, μετά την έναρξη της πανδημίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πολύ σωστά πήρε την απόφαση, να επαναφέρει τη λειτουργία της γραμμής αυτής, με το να ξεκινήσουν πρώτα οι εργασίες αποκατάστασης και σταθερότητας τοποθετώντας νέες τραβέρσες. Η έναρξη έχει γίνει από τον Πύργο μέχρι την Αρχαία Ολυμπία και απομένει το τμήμα από το Κατάκολο έως τον Πύργο…  Πλην όμως η εργολαβία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οφείλεο να μαζέψει τα παρατημένα εδώ κι εκεί παραπλεύρως των γραμμών τα σαπιόξυλα που αφαιρέθηκαν από το δίκτιο και παραμένουν εκεί στην κακιά τους μοίρα για περίπου δύο μήνες…  Σκεφτείτε τους περίοικους και την εν γένει περιβαλλοντική ρύπανση που προκαλείται, αλλά και την απαξίωση αισθητικά της περιοχής…

Μέχρι να πλοκληρωθεί το ξήλωμα,  που θα φτάσει έως τον Σ.Σ. της Ολυμπίας, θα περάσει αρκετός χρόνος και είναι απαράδεκτο να παραμείνουν και άλλο εκεί, που μάλιστα είναι κατοικημένη περιοχή, τα άχρηστα αυτά υλικά.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την σιδηροδρομική γραμμή του Κατακόλου στο λιμάνι

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ  Αντρέα  ΑΥΓ.  Καπογιάννη – ΑΝΚ


Ροή