Οι μαθητές τιυ 1ου Δημ. Σχ. Αμαλιάδας που ήρθαν στην Εφημερίδα μας είναι φωτισμένοι δημιουργοί…

Ημερομηνία: 04-06-2022

Τα λαμπρά παιδιά που δημιουργούν…

Της Β1 και Β2 του αξιόμαχου  1ου  Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

 

 

Με ένα πολύ ωραίο θέμα για τα επαγγέλματα που χάθηκαν, ρεπορτάζ που θα το ζήλευαν και επαγγελματίες δημοσιογράφοι, οι λαμπροί μαθητές της Β1 τάξης του αξθιόμαχου 10υ Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας εξέδωσαν μέσα στο τρέχον σχολικό έτος την χειρόγραφη Εφημερίδα τους <<Μυρμηγκοφωλιές>>.  Είναι το 3ο τεύχος και όπως γράφουν οι ίδιοι στην προμετωπίδα του λογότυπου πρόκειται για <<Εφημερίδα Σκέψεων και Ιστοριών>>!

Είναι οι μαθητές που είχαν επισκεφθεί πρόσφατα, μαζί με τους Δασκάλους τους, τα γραφεία της Εφημερίδας μας και είχαν ξεναγηθεί στο χώρο.

Εκτίς από το εξαιρετικό πρώτο θέμα, με παράθεση των επαγγελμάτων που εξαφανίστηκαν πλέον από το προσκήνιο της κοινωνικής ζωής του τόπου μας και γενικότερα της χώρας μας, υπάρχει και πληθώρα άλλωνθεμάτων, καθώς και ζωγραφικών απεικονίσεων, όπου ξεδιπλώνεται η φαντασία των παιδιών, που είναι στο δεύτερο έτος που ξεκίνησαν το δημοτικό σχολείο.  Αλλά αυτό που κάνει επίσης εξόχως ενδιαφέρουσα την μαθητική αυτή έκδοση, που είχε την ευγενική καλοσύνη να μας προσφέρει τα δύο τεύχη ο δάσκαλός τους κ. Άγγελος Μιχαλόπουλος, είναι το εξαιρετικό γεγονός ότι δίπλα στο λογότυπο της έκδοσης απεικονίζεται ο ψηφιακός κωδικός QR, όπου σαρώνοντας με το κινητό, ανοίγουν οι πλατφόρμες των <<ραδιοσυχνοτήτων>>  στο ηλεκτρονικό σύμπαν! Έτσι λοιπόν εμφανίζονται οι <<Ραδιοκομήτες>>  και οι  <<Ραδιογαλαξίες>>, με εκπομπές των μαθητών ιντερνετικές!  Απίστευτα πράγματα για τις παλαιότερες γενιές!

Η άλλη Εφημερίδα της Β2 τάξης επίσης του 1ου Δημουικού Σχολείου Αμαλιάδας  έχει τον πολύ ωραίο τίτλο -που είίναι το λογότυπο της Εφημερίδας-  <<Έναστρη νύχτα   …μια εφημερίδα που φωτίζει το σκοτάδι>>!   Τα δύο κεντρικά θέματα είναι για τον Παρθενώνα και για την πρωινή διατροφή του μαθητή, που πρέπει να περιέχει πολλές βιταμίνες, όπως γράφει ο συντάκτης του κειμένου. Έχει επίσης περιβαλλοντικά και αθλητικά θέματα, για τον καιρό κ.ά.  Πρόκειται για το πρώτο τεύχος και υπάρχει ωραία κατανομή της ύλης!

Η ΑΥΓΗ Πϋργου συγχαίρει θερμά τους άξιους και ευγενικούς αυτούς μαθητές, τους εξαιρετικούς δασκάλους τους και τους γονείς τους.

Δημοσιογράφος   ΑΝΚ

 


Ροή