Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη ΣΕΤΤΗΛ Πύργου για τον Προστάτη του Στρατού Ξηράς Άγιο Γεώργιο

Ημερομηνία: 30-04-2022

 

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου

 

Με μια ωραία εκδήλωση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, τιμήθηκε με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η μνήμη του τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, που ως γνωστόν είναι Προστάτης του Στρατού Ξηράς.  Και όπως είπε ο ΥΕΘΑ, κατά την Ανάγνωση της Ημαρήσιας, η ανακήρυξη του Αγίου Γεωργίου ως Προστάτη έγινε το 1864.

Όλα στο Στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ ήταν σε τάξη και τούτο συνετελέσθη από την προσπάθεια όλου του προσωπικού υπό την επίβλεψη του ρέκτη Διοικητή Αντισυνταγματάρχη (ΤΧ) κ. Ιωάννη Μπλούνα.

 

Στις 12.10 το μεσημέρι της εορτάσιμης αυτής ημέρας και ενώπιον των επισήμων και προσκεκλημένων, καθώς και του στρατιωτικού αγήματος,  έλαβε χώρα η Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο σεπτός Ιεράρχης Σεβ. Μητροπολίτης Ηλεία κ. Γερμανός, συνεπικουρούμενος από τους Επισκόπους Ωλένης κ. Αθανάσιο και Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος καταγόμενος από τα Χανάκια, καθώς επίσης και από ιερείς.

 

Μετά ταύτα και αφού έγινε η ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Σχολής κ. Ιωάννης Μπλούνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο. Ακολούθως τηρήθηκε ενός λέπτού σιγή και έγινε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, τρον οποίο και έψαλαν οι στρατιώτες του παρατεταγμένου αγήματος.

Μετά το πέρας της τελετής και για λόγους πρόνοιας,  ένεκα του κορονοϊού,  παρατέθηκε μικρή δεξίωση με καφέ – αναψυκτικό έμπροσθεν του κτιρίου του Διοικητηρίου.

Παρέστησαν η Βουλευτής Ηλείας κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, εκ μέρους του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Ηλείας ο Διοικητής του ΚΕΑΤ από την 117 ΠΜ Ανδραβίδας Σμήναρχος (Ι) κ. Ματθαίος Κανουπάκης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 117 ΠΜ Ανδραβίδας Σμήναρχος Ε. Αεράμυνας κ. Ιωάννης Πεχλιβανίδης, ο νέος Ατυνομικός Διευθυντής Ηλείας ταξίαρχος κ. Μιχάλης Οικονομόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηλείας Πύραρχος κ. Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, ο καταγόμενος από τη Σαλμώνη  Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος ε.α. κ. Αθανάσιος Στυλιανόπουλος.

Επίσης παρέστησαν το στέλεχος της ΝΔ  και πολιτευτής Ηλείας κ. Νίκος Καλάκος, πρώην Γενικός Διευθυντής Κοινωνικής Ασφάλισης,  η κα Κωνσταντίνα Πανέτα, πρ. υπεύθυνη της Αιματολογικής Μονάδας του ΓΝ Νοσοκομείου Ηλείας (Πύργου), ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, ο πρόεδρος του προσωπικού των εργαζομένων στη ΣΕΤΤΗΛ κ. Γιώργος Δημήτρουλας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηλείας ταξίαρχος ε.α. κ. Γεώργιος Σταματόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Ν. Ηλείας  Πλοίαρχος ΠΝ ε.α. κ. Ζώης Υφαντής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηλείας κ. Νίκος Παναγιωτακόπουλος, ο πρόεδρος Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974 Ν. Ηλείας κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος κ.ά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ

 


Ροή