Ο καλός συμπολίτης Παναγιώτης Ιω. Κρεκουκιώτης δεν είναι πια ανάμεσά μας…

Ημερομηνία: 17-09-2022

Παναγιώτης Ιω. Κρεκουκιώτης, ο καλός Πυργιώτης που τώρα ταξιδεύει στις συμπαντικές φιλικές παρέες, μες στις συνάξεις των άστρων…

 

 

Όταν ένας άνθρωπος φεύγει από τη ζωή, εκτός από τον πόνο και τη θλίψη,  μένουν πίσω οι αναμνήσεις…  Έτσι γίνεται πάντα και η μνήμη ο πιο μεγάλος κριτής…

Μια γνήσια Πυργιώτικη μορφή, ακέραιη στο ήθος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την πορεία του καθενός, όπως η πορεία του εκλεκτού συμπολίτη  Παναγιώτη Ιω. Κρεκουκιώτη, που άφησε στα 78 του χρόνια την αγαπημένη του πόλη, τον Πύργο, την εξαιρετική οικογένειά του, συγγενείς και πολλούς φίλους, για το μεγάλο διαστρικό ταξίδι, να συναντήσει εκεί τις παρέες και τους παλιούς φίλους…

Ο Παναγιώτης Κρεκουκιώτης, γιος του αείμνηστου εργολάβου του Πύργου Ιωάννη Κρεκουκιώτη, από πολύ νέος ως εργοδηγός προσέφερε τις υπηρεσίες του κοντά στον πατέρα του και τον θείο του αείμνηστο Σάκη Κρεκουκιώτη, στην εργοληπτική εταιρεία που διατηρούσαν.  Αργότερα εργάστηκε στη μεγάλη τότε εταιρεία εγγειοβελτιωτικών έργων  ΕΔΟΚ – ΕΤΕΡ, με την τεχνική ιδιότητα του εργοδηγού.  Στη συνέχεια άλλαξε την εργασιακή του απασχόληση με τα τεχνικά έργα και καταπιάστηκε με τον τομέα του κλάδου καφέ και εστίασης. Έτσι λειτούργησε για πολλά χρόνια το καφενείο <<Παλλάδιο>>, επί της κεντρικής πλατείας Πύργου, που περιελάμβανε και είδη εστίασης. Τελευταίος σταθμός της διαδρομής αυτής, που επίσης λειτούργησε  κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος,  στην οδό Γρηορίου Ε΄ στον Πύργο. Παράλληλα ανέλαβε με την ιδιότητα του εργοδηγού επί δημαρχίας Μάκη Παρασκευόπουλου, την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης του δεματοποιητή του Δήμου Πύργου, στην τοποθεσία Ποτόκι.

Ο αγαπητός σε όλους Παναγιώτης Κρεκουκιώτης δημιούργησε με την σύζυγό του Ιωάννα μία πολύ καλή οικογένεια και απέκτησαν δύο εξαίρετα παιδιά, τον Γιάννη και την Όλγα.

Αυτή η ωραία Πυργιώτικη καρδιά του Παναγιώτη  λύγισε υπό το βάρος προβλημάτων υγείας, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, και σταμάτησε να χτυπά.  Η εξόδιος ακολουθία έλαβε χώρα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, από τον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Πύργου, κατά ρτην οποία προέστη ο Γ.Α.Ε. της Ι.Μ. Ηλείας πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Παπαγγελής συνεπικουρούμενος από τον ιερέα π. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο και τον διάκονο Βίκτωρα Κοπιλόβ. Στη συνέχεια με απλά λόγια  από την αδελφή του, πλαισιωμένα με πόνο για τον χαμό ανέδειξαν από το απόσταγμα της ψυχής την προσωπικότητα του εκλιπόντος.

Συγγενείς και φίλοι προσήλθαν για τον τελευταίο αποχαιρετισμό και ήταν πολλοί, ένδειξη της εκτίμησης του κόσμου στο πρόσωπο του αγαπητού συμπολίτη. Ανάμεσα σε αυτούς παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  Μιχάλης Κατρίνης, ο πρώην Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος,  ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Θεοδώρου.

Επίσης παρέστησαν ο πρώην Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου και στέλεχος του Προσκοπικού Κινήματος Σπύρος Μπαμπής, ο πρώην Ν.Σ. Ηλείας Παν. Παναγιωτόπουλος,  η πρώην Γραμματέας του ΕΕΣ Πύργου Αγγελική Τσετσοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΕΑΝ Ηλείας Νίκος Παναγιωτακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Νίκος Γαλανόπουλος, ο συντονιστής της Αγωνιστικής Κίνησης για το <<Φως της Ολυμπίας>>  Φάνης Παπαδόπουλος κ.ά.

Η Εφημερίδα μας αποχαιρετά τον καλό μας συμπολίτη και συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και τα εξαίρετα αδέλφια του.

Δημοσιογράφος  ΑΝΚ


Ροή