Ο κ. Λευτέρης Βαρουξής συναντήθηκε στην Αθήνα με το νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Ημερομηνία: 31-05-2022

Συνάντηση του κ. Λευτέρη Βαρουξή με το νέο Πρέσβη των ΗΠΑ ατην Ελλάδα κ. Τζορτζ Τσούνης

 

 

Λάβαμε το πιο κάτω κεόμενο το οποίο και θα δημοσιεύσουμε αυτούσιο,  λόγω συναδελφικής αλληλεγγύης προς τη συναδελφική οικογένεια :

 

Σε κλειστό δείπνο το βράδυ της Δευτέρας προς τιμήν του νέου Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, παρέστη ο Λευτέρης Βαρουξής.

Στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου που παρέθεσαν προς τιμήν του Αμερικανού  πρέσβη η  διεθνούς εμβέλειας Αμερικανική Δεξαμενή Σκέψης «Business Council for International Understanding (BCIU)» και το  Delphi Economic Forum έγινε η πρώτη γνωριμία του, μετά την επικύρωση του διορισμού του από το Κογκρέσο, με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Ο κ. Τσούνης, ήταν ιδιαίτερα θερμός με τους Έλληνες επιχειρηματίες  σημειώνοντας πως βασικός στόχος του είναι να ενισχύσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Από όσα είπε προκύπτει σαφώς ότι στη διάρκεια της θητείας του το ενδιαφέρον του θα είναι στραμμένο σε τρεις κυρίως τομείς: Γεωστρατηγικά, ενέργεια και επενδύσεις.

Μάλιστα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το επενδυτικό project στην Αρχαία Ολυμπία και για θέματα επενδύσεων στο νομό μας, με νέες επιχειρηματικές συνέργειες και συνεργασίες– ενώ απεδέχθη πρόσκληση του Λευτέρη Βαρουξή να επισκεφθεί την Ηλεία, τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Ο νέος πρέσβης που είναι άριστος γνώστης του οικονομικού – επιχειρηματικού πεδίου, δεδομένου ότι δεν προέρχεται από τον διπλωματικό χώρο, αλλά από τον επιχειρηματικό, όπως ο ίδιος συνηθίζει να λέει, άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις που μετέφερε ο κ. Βαρουξής και ως μέλος του ΕΒΕ Ηλείας.

 


Ροή