Ο Επαναστατικός Νοέμβρης του 1973 είναι διαρκής!

Ημερομηνία: 18-11-2021

Ο Επαναστατικός Νοέμβρης του 1973 ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί …

Οι Εφιάλτες του Φασισμού δεν θα ξαναπεράσουν!

Ξεκινάω αυτό το άρθρο, όχι με τα γνωστά επετειακά λόγια, αλλά με το αξιοσήμαντο γεγονός, αυτό που το έχω νιώσει κατάβαθα μες στην ψυχή μου (και ξέρω πολύ καλά γιατί το λέω)  ότι ο Επαναστατικός Νοέμβρης του 1973, με κεντρική εστία Αντίστασης το Πολυτεχνείο, που εξακτινώθηκε αστραπιαία και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, ήρθε για να μείνει στον αιώνα τον άπαντα! Για να δανειστώ μία φράση του συρμού…

Σήμερα το πρωί 17 του αλύγιστου Νοέμβρη, άκουσα στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ότι η κα Τριανταφύλλου πρόυεινε την <<κατάργηση της εορτής του Πολυτεχνείου>>,  διότι  (άκουσον άκουσον)  δεν μπορεί να ταυτιστεί η σημερινή νεολαία με τους νέους που εξεγέρθηκαν το 1973!  Προφανώς αυτό που είπε, θα σας φανεί σαν μια απλή παραδοξολογία,  αλλά δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο.  Οι πολιτικές δυνάμεις του πολιτικού συστήματος της χώρας δεν επιθυμούν με κανένα τρόπο την επ΄άοριστον διαιώνιση μιας επετείου που στον βασικό της πυρήνα έχει τον σπόρο της εξέγερσης και μάλιστα  με το βαθύτατο νόημα του άκρατου συμβολισμού, αυτή η επετειακή εκδήλωση, να αποκτά σταθερά αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα, με την πορεία να καταλήγει πάντα στην Αμερικανική Πρεσβεία και μάλιστα να ακούγεται το πανανθρώπινο,  αειθαλές και περικαλλές σύνθημα <<Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι>>!

Δεν πρόκειται ποτέ ο Ελληνικός Λαός να συγχωρήσει τις ΗΠΑ, για το έγκλημά της να στηρίξει τη στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα και να  υποστηρίξει έμπρακτα και ενεργά στην Κύπρο την τουρκική εισβολή! Έτσι, τέτοιες θεωρίες, όπως αυτές της κας Τριανταφύλλου, δεν πρόκειται να προχωήσουν, διότι η δυναμική της Επαναστατικής Εξέγερσης του Νοέμβρη 1973 στο Πολυτεχνείο, είναι μία ακατανίκητη και διαρκής δύναμη, που περνά από γενιά σε γενιά! Γι΄αυτό είπα πιο πάνω ότι ο Επαναστατικός Νοέμβρης ήρθε για να μείνει και θα μείνει!

Το άλλο επίσης σοβαρό θέμα είναι αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  ότι <<δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα>>!!!  Μνήσθητί μου Μαρξ, όταν ξανάρθεις στην επίγεια βασιλεία σου!  Κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι εξεγέρσεις των λαών δεν γερνάνε ποτέ, οπότε και τα συνθήματα μένουν ολοζώντανα και είναι πάντα φρέσκα, σα να ειπώθηκαν για πρώτη φορά! Ισχύουν για πάντα, διότι η επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν είναι  μια απλή καθιερωμένη γιορτή…  Είναι τα Οδοφράγματα εκείνου του Αγώνα! Είναι η θαραλλέα αντιμετώπιση της πάνοπλης Χούντας, που δεν μπόρεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις να ελέγξουν και να αποτρέψουν και έβαλαν το στρατό με τα ΤΑΝΚΣ και τα ΤΟΜΠ, για να συντρίψουν την Εξάγερση, γι΄αυτό και υπήρξαν τόσοι νεκροί και τραυματίες!  Γι΄Αυτό το λόγο ο Επαναστατικός Νοέμβρης του 1973 μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή!  Και μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, διότι η Εξέγερση του 1973,  εκτός από το πρόταγμα της επαναφοράς της Δημοκρατίας, έθετε εξίσου σε προτεραιότητα το αίτημα και την αποφασιστικότητα των εξεγερθέντων το 1973,  για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη! Και όσο αυτά τα τρία ζητήματα δεν υλοποιούνται μέχρι σήμερα, έχουν το ηθικό δικαίωμα τόσο οι τωρινές γενιές, όσο και οι επερχόμενες, σε νέες Εξεγέρσεις κατ΄επιταγήν των πολλαπλών μηνυμάτων του Πολυτεχνείου 1973, που με γεωμετρική πρόοδο διαδεχόταν το ένα το άλλο! Και οι νέες αυτές Εξεγέρσεις θα έχουν κατά κύριο λόγο αντιιμπεριαλιστικό χαρακτήρα εναντίον των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ουδέποτε πλήρωσαν γιαν τα τεράστια εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του Ελληνισμού Ελλαδικού και Κυπριακού! Η Εξέγερση του Νοέμβρη στο Πολυτεχνείο είχε ως βασική προτεραιότητα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το να φύγουν από την Ελλάδα οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και μάλιστα αυτό ήταν το κύριο σύνθημα που είχε γραφτεί με μαύρο χρώμα στις δύο κολώνες της κεντρικής πύλης, που την ισοπέδωσε το <<ελληνικό>> τανκ εναντίον αόπλων Ελλήνων φοιτητών!  Είχε γραφτεί στη μια κολώνα το <<Έξω αι ΗΠΑ>> και στην άλλη κολώνα το <<Έξω το ΝΑΤΟ>>. Διότι αυτοί οι δύο ιμπεριαλιστικοί σχηματοσμοί είναι οι μεγάλοι ένοχοι για την επιβολή της χούντας στην Ελλάδα και για την προδοσία στη συνέχεια της Κύπρου!

Η Ελλάδα θα παραμείνει χώρα δημοκρατική τόσο για τον παρόντα αιώνα, όσο και για τον αιώνα τον άπαντα!  Οι Εφιάλτες του Φασισμού που πέρασαν για 7 χρόνια στην Ελλάδα, σαν το λίβα που καιέι τα σπαρτά, δεν πρόκειται να ξαναπεράσουν!

 

Δημοσιογράφος Αντρέας  ΑΥΓ.  Καπογιάννης – ΑΝΚ

 


Ροή