Ο Δήμαρχος Πύργου και η παρέμβασή του στον Υπουργό για τιμή κορινθιακής σταφίδας

Ημερομηνία: 10-09-2022

 

Παρέμβαση δημάρχου Πύργου στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις κατώτατες εγγυημένες τιμές κορινθιακής σταφίδας

 

 

Παρέμβαση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υπουργό Γιώργο Γεωργαντά, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για το αίτημα των σταφιδοπαραγωγών ώστε να υπάρξουν ικανοποιητικές κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για την κορινθιακή σταφίδα.

Ο κ. Αντωνακόπουλος επισημαίνει πως οι σταφιδοπαραγωγοί είναι δικαιολογημένα αναστατωμένοι αφού για μια ακόμα χρονιά η τιμή πώλησης του εξαιρετικής ποιότητας προϊόντος που παράγουν παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ακόμα κι αρκετά κάτω του κόστους παραγωγής.

Περιγράφει πως οι παραγωγοί σταφίδας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο δυσθεώρητο πλέον λόγω της κρίσης, κόστος παραγωγής, και στις αυξημένες υποχρεώσεις τους με συνέπεια το αγροτικό τους εισόδημα συνεχώς να καταρρέει. Αβέβαιο καθίσταται και το γενικότερο μέλλον της καλλιέργειας της σταφίδας, αφού πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις σταφιδοκαλλιέργειές τους κι άλλοι οδηγούνται εκτός κλάδου.

Ζητούνται λοιπόν όλες οι σχετικές ενέργειες ώστε να υπάρξουν κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού για την κορινθιακή σταφίδα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας.

***  Να σημειωθεί πως και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου με πρόσφατο ψήφισμα του που εκδόθηκε,   συνηγορεί στο «φλέγον» αυτό θέμα και αντιστοίχως ζητείται η υλοποίηση.


Ροή