Ο αγώνας των Εκπαιδευτικών ενάντια στον σκοταδισμό και τον εγκεφαλικό περονόσπορο

Ημερομηνία: 07-10-2021

Προσφυγή στην Εισαγγελική Αρχή

<<Παραβατικές συμπεριφορές γονέων σε σχολεία>>Αξιότιμη/ε Κυρία/Κύριε Εισαγγελέα,

Μετά τις πρόσφατες συμπεριφορές γονέων σε σχολικές μονάδες της πόλης του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής, που αφορούν σε άρνησή τους να πειθαρχήσουν στα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει η πανδημική κρίση και εφαρμόζουν, ως οφείλουν, όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τις ευθείες απειλές κατά της ζωής, που δέχονται διευθυντές σχολείων, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθούμε σε εσάς, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση σε όσα προβλήματα εξ αυτών δημιουργούνται και διαταράσσουν την ηρεμία του σχολικού περιβάλλοντος, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου πολλάκις έχουν αναφερθεί σε περιστατικά που αφορούν σε γονέα, ο οποίος επανειλημμένα έχει ενοχλήσει με ενέργειές του το σχολείο, στο οποίο φοιτά η κόρη του. Ήδη από την περσινή χρονιά εκκρεμούν υποθέσεις που αφορούν σε παραβατικές συμπεριφορές του συγκεκριμένου γονέα και για τις οποίες έχει λάβει γνώση η Εισαγγελία Πύργου, κατόπιν των νόμιμων ενεργειών του διευθυντή του σχολείου.

Δυστυχώς και παρά τις όποιες προσπάθειες του σχολείου προς την κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων, ο συγκεκριμένος γονέας επιμένει στις απόψεις του, προσπαθώντας παράνομα να επιβάλλει την είσοδο της κόρης του στο σχολείο χωρίς την τήρηση όσων από τις σχετικές με την Covid-19 ΚΥΑ και εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι και εφαρμόζουν απαρέγκλιτα. Η εμμονική δε αυτή συμπεριφορά του συγκεκριμένου γονέα έχει οδηγήσει σε στοχοποίηση της μαθήτριας, αδυναμία παρακολούθησης των σχολικών μαθημάτων της και στέρηση του αναφαίρετου δικαιώματός της στην εκπαίδευση, δημιουργώντας παράλληλα ένταση στους χώρους της σχολικής μονάδας.

Ως εκπαιδευτικοί αρνούμαστε να αποδεχτούμε τόσο την στέρηση φοίτησης οποιουδήποτε μαθητή κατευθύνεται από τον/τους γονέα/γονείς του, όσο και τις απειλές κατά της ζωής μας από όσους δεν πειθαρχούν σε όσα οι νόμοι ορίζουν. Παραμένουμε πιστοί στον παιδαγωγικό μας ρόλο και εργαζόμαστε με γνώμονα τη διαπαιδαγώγηση σε ένα ανθρωπιστικό σύστημα αξιών – αλληλεγγύης, σεβασμού, κοινωνικής δικαιοσύνης και πνευματικής ελευθερίας – γύρω από το οποίο προσπαθούμε καθημερινά να εμπλέκουμε τους μαθητές μας.

Επιθυμούμε να δοθεί άμεση και οριστική λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, με τρόπο που να διασφαλίζεται η ηρεμία στη σχολική μονάδα, η σωματική και ψυχική ακεραιότητα τόσο της συγκεκριμένης ανήλικης μαθήτριας όσο και των υπόλοιπων μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών του σχολείου, ελπίζοντας να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλο

Με τιμή,

 

Για το Δ.Σ.

του Σ.Ε.Π.Ε. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας

Η Πρόεδρος

Αντωνία Μπρη

 


Ροή