Ναι μεν, αλλά του Υπουργού Εσωτερικών για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία

Ημερομηνία: 21-10-2021

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Συνάντηση Αυγερινοπούλου, Διγαλάκη, Ανδριανού και Αλεξοπούλου με τον Υπουργό Εσωτερικών κ.  Βορίδη για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικών

Από το γραφείο της Βουλευτού Ηλείας κας Διονυσίας Αυγερινοπούλου λάβαμε το πιο κάτω Δελτίο Τύπου, το οποίο καταχωρούμε αυτούσιο. Εμείς ως έχοντες δεοντολογικό δικαίωμα θέσαμε τον δικό μας κύριο τίτλο, έτσι για να καταλαβαίνει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται…!!!

<<Κατόπιν αιτήματος της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Βασίλη Διγαλάκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, για το ζήτημα των τυχόν συγχωνεύσεων τμημάτων και τάξεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνάρτηση με την έγκριση επιπλέον πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Στη συνάντηση μετείχε και το Προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ο Πρόεδρος και Βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντιπρόεδρος και Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός και η Γραμματέας και Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η κα Αυγερινοπούλου, από κοινού με τους άλλους Βουλευτές, «μετέφερε» την αγωνία των οικογενειών των μαθητών σε όλη τη χώρα σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής του υφιστάμενου καθεστώτος των τμημάτων των σχολείων. Συζήτησαν διεξοδικά για λύσεις οι οποίες είναι εφικτές στο επόμενο χρονικό διάστημα και στο πλαίσιο του συνολικού προγραμματισμού προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, εστιάζοντας στους τρόπους εξασφάλισης περισσότερων θέσεων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών.

***  Ο κ. Βορίδης εξέφρασε το έμπρακτο ενδιαφέρον του και ενημέρωσε λεπτομερώς τους βουλευτές για την όλη κατάσταση. Ανέφερε ότι πρόθεση όλων είναι να γίνει το καλύτερο δυνατό προς όφελος της μαθητικής κοινότητας και προς τούτο εξετάζονται όλες οι πιθανές λύσεις που είναι εφικτό να εφαρμοστούν άμεσα.

Θυμίζουμε ότι η κα Αυγερινοπούλου, από την πρώτη στιγμή, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, είναι σε διαρκή και στενή επικοινωνία τόσο με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Κεραμέως, όσο και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη, ώστε να βρεθεί άμεση λύση και να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία>>.


Ροή