Μπράβο στις δύο εκπαιδευτικούς για τον ευρηματικό τρόπο εξιστόρησης του βιβλίου τους!

Ημερομηνία: 19-11-2021

ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΡΙΑΣ ΜΠΙΡΜΠΑ ΚΑΙ ΖΕΤΑΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ <<ΘΕΜΕΛΙΩΤΕΣ>> ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Μια ευρηματτική μορφή συγγραφής με έμμεσο τρόπο των ιστορικών γεγονότων από το 1814 έως το 1820 εναλλάσσοντας με αριστοτεχνικό τρόπο τα πραγματικά γεγονότα με την μυθοπλασία, απ΄όπου περνάς και τις δικές σου θέσεις!

 

Αύριο Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ. θα παρουσιαστεί το εξαιρετικό, κατά τη γνώμη μμου, βιβλίο με τον τίτλο <<Θεμελιωτές>>, που σενέγραψαν δύο εκλεκτές συμπολίτισσες, οι εκπαιδευτικοί Μαρία Μπίρμπα και Ζέτα Αδαμοπούλου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεωντου Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου. Θα το παρουσιάσουν ο Δημήτρης Κορίζης, Φυσικός και η Φωτεινή Λουκοπούλου, Φιλόλογος. Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος, στέλεχος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπόας.

Το εν λόγω βιβλίο που αποτελεί ένα αριστοτεχνικό συμφυρμό ιστορικής πραγματικότητας και μυθοπλασίας, καταλαμβάνει μια συγκεκριμένη χρονολογική περίοδο της ανθρωπότητας και όχι βέβαια τυχαία…  Αρχίζει από το 1814, κομβικής σημασίας έτος, με την ίδρυση   της Φιλικής Εταιρείας, αλλά και έτος σημαντικών γεωπολιτικών εξελίξεων,  όπου αρχίζει η πτώση του Μεγάλου Ναπολέοντα, εξόριστος πλέον στη  νήσο Έλβα.  Τότε αναδεικνύεται στο διεθνές προσκήνιο η φοβερή  <<Ιερά Συμμαχία>>,  με πρωταγωνιστή τον διαβόητο Μέττερνιχ. Και τελειώνει το 1820, όπου όλα είναι πλέον έτοιμα για τη μεγάλη ανάσταση του γένους!

Έχεις την αίσθηση, με τους εξαιρετικούς διαλόγους και τη ρέουσα μορφή του λόγου,  ότι και η ίδια η μυθοπλάσία αποτελεί ενσωμάτωση υπαρκτών καταστάσεων, τόσο καλοδουλεμένα έχει γραφτεί το βιβλίο, που με τον ευρηματικό τρόπο του συγκερασμού πραγματικότητας και μυθοπλασίας, έχεις τη δυνατότητα έμμεσα να περάσεις και τις δικές σου θέσεις στην ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων!

Στον πρόλογο του βιβλίου τους, στην πρώτη συντακτική περίοδο γραφής, αλλά και στο εσώφυλλο οι συγγραφείς σημειώνουν :  <<Οι  *Θεμελιωτές* είναι ένας ύμνος για τους ανθρώπους που προσπαθούν να στέκουν όρθιοι έχοντας ως πυξίδα της ζωής τους  την Αξιοπρέπεια.  Τους ανθρώπους που τα όνειρά τους σπρώχνουν την Ιστορία μπροστά, παρόλο που η ίδια η Ιστορία  τούς ξεχνά, εξιστορώντας μόνο τα κλέη των νικητών…   Οι *Θεμελιωτές*  είναι ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει ιστορικά γεγονότα και μυθοπλασία.  Εμπνευστήκαμε από τις ιστορίες ανθρώπων που έδρασαν πριν από την εξέγερση του 1821 κινώντας τα νήματα της Ιστορίας.  Επιθυμία μας…  να παρουσιάσουμε την ανθρώπινη πλευρά τους, που τόσο μας συγκίνησε>>.

Εύχομαι το βιβλίο τους, να ανοίξει πανιά  ηλιόφωτα στα πελάγη αυτών των δύσκολων εποχών,  στο θαρρετό του ταξίδι που ξεκίνησε.  Καλή επιτυχία.

Δημοσιογράφος  ΑΝΚ

 

 


Ροή