Μια πυρκαγιά στις παρυφές του Πύργου που την πρόλαβαν πριν πάρει διαστάσεις

Ημερομηνία: 03-08-2022

Στιγμιότυπα από την πυρκαγιά στην περιοχή της γέφυρας Αλφειού στον Πύργο

 

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή πλησίον της γέφυρας του Αλφειού στον Πύργο ξέσπασε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης 3 Αυγούστου 2022 και αμέσως κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, καθώς επίσης και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας Πύργου.

Η φωτιά ξεκίνησε από τα πρανή περιοχής Ποτοκίου, πριν από τη γέφυρα του Αλφειού και διαπεραιώθηκε στην απέναντι πλευρά, εκεί που ο αγροτικός δρόμος οδηγεί στη Σαλμώνη. Κάηκαν κυρίως εκτάσεις από καλαμιές και χαμηλή βλάστηση έως και το κτηριακό συγκρότημα μεταλλικών κατασκευών Γρίβα.  Σε αυτή την περιοχήυπάρχουν ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, οι οποίοι άρπαξαν φωτιά, με απότέλεσμα μερικοί στύλοι του ΟΤΕ να πέσουν στο χώμα. Στο σημείο έφτασε ο προϊστάμενος Τεχνικού της ΔΕΗ Πύργου κ. Παναγιώτης Κατσιγιάννης, που επέβλεπετις εργασίες κατάσβεσης.

Στη μάχη της κατάσβεσης  πήραν μέρος  δύο κάναντερ και ένα ελικόπτερο  και από τις επίγειες δυνάμεις 15 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πύργου, που κατάφεραν να την οριοθετήσουν και να την ελέγξουν, πριν πάρει διαστάσεις ένεκα του πνέοντος υσχυρού ανέμου. Από τη Πολιτική Προστασία Πϋργου, με επικεφαλής την προϊσταμένη κ. Κική Διονυσοπούλου  συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα  (<<ντακότες>>, όπως τα αποκαλούν),  με δύο υδροφόρες και ένα σκαπτικό μηχάνημα.

 

 

Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή, αλλά από την πλευρά του δρόμου προς Σαλμώνη,  είχε ξεσπάσει πυρκαγιά πριν από ένα χρόνο περίπου.

Ρεπορτάζ δημοσιογράφου της ΑΥΓΗΣ Πύργου Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ


Ροή