Μια όμορφη βραδιά μελωδικής απόλαυσης που έλαβε χώρα την Κυριακή των Βαϊων στον Πύργο

Ημερομηνία: 20-04-2022

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΛΕΙΑΣ

Μια νύχτα μαγική,  μυσταγωγική με το μουσικό *Εαρινό Πάθος*  και την ωραία μελωδική και δυνατή φωνή από τηνΗρώ Σαϊα

 

Ήταν Κυριακή των Βαϊων 17 του μαγευτικού Απρίλη και στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε. Ηλείας μια μυσταγωγία διαχεόταν σε όλη την ατμόσφαιρα από μια ωραία φωνή και από την εξαιρετική επιλογή των τραγουδιών ενός ρεπερτορίου προσαρμοσμένου στο κλίμα των ημερών.  Η Ηρώ Σαϊα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της έχοντας στο πλευρό της δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες,  τον εκπληκτικό Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και την Χρυσάνθη Γκίκα στην Πολίτικη λύρα.  Και ο τίτλος <της εκδήλωσης  <<Εαρινό Πάθος>> στο κλίμα των ημερών.  Το άνοιγμα έγινε με με το Τροπάριο της Κασσιανής μελοποιημένο από τον Σταύρο ξαρχάκο, που ειρήσθω εν παρόδω είναι ο σύντροφος της ζωής της. Στη συνέχειθα η εκλεκτή καλλιτέχνιδα είπε ένα παραδοσιακό τραγούδι από τον Λίβανο, αφιερωμένο στον πόνο και τη θλίψη της Μεγάλης Παρασκευής.

 

 

Ήταν μια νύχτα μαγευτική και ο νους ταξίδευε με τα μουσικά κύματα της μελωδίας…  Μια θαυμάσια μουσική εισαγωγή στη Μεγάλη Εβδομάδα και το Θείον Πάθος. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, που είχε τη διοργάνωση, έκανε για τον τόπο τούτο μια σημαντική πολιτιστική παρέμβαση. Μάλιστα στο χαυρετισμό του με την έναρξη της συναυλίας, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος εξήρε την ποιότητα από τους συντελεστές της μουσικής αυτής εισαγωγής επισημαίνοντας με έμφαση για το πλαίσιο της πορείας του Ιησού Χριστού, ότι πρόκειται για μια πορεία θαυμαστή, που αποτυπώνεται στη ζωή κάθε ανθρώποιυ.

 

 

Η Ηρώ Σαία απέδωσε με τον δικό της τρόπο τα περίφημα εγκώμια, καθώς επίσης και αποσπάσματα διαβάζοντας στίχους από τους <<Ελεύθερους Πολιορκημένους>> του Διονυσίου Σολωμού και από τον <<Επιτάφιο>> του Γιάννη Ρίτσου. Επίσης ο πιανίστας Νεοκλής Νεοφυτίδης απέδωσε σε δική του σύνθεση απόσπασμα από το έργο του Στρατή Μυριβήλη <<Η ζωή εν τάφω>>.

Από τις πιο όμορφες στιγμές της συναυλίας ήταν, όταν η Ηρώ Σαϊα κατέβηκε από τη σκηνή και περπάτησε μέσα στην αίθουσα του Συνεδριακού ερμηνεύοντας καταπληκτικά το τραγούδι που σημάδεψε την πορεία της Νάνας Μούσχουρη,  <<Κάπου υπάρχει η αγάπη μου>>!

Ρεπορτάζ του ΑΝΚ

 


Ροή