Λάβαμε και δημοσιεύουμε τις δηλώσεις του Προέδρου ΔΕΕΠ Ηλείας Γ.Α. Λαμπρόπουλου

Ημερομηνία: 19-09-2022

 

Γ.  ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ : ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

 Στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος ο νομός μας

  • ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΥΒ.ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

 

 

Από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ηλείας κ. Γιώργο Αγγ. Λαμπρόπουλο λάβαμε και δημοσιεύουμε τις πιο κάτω δηλώσεις του :

 

 Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σταθερό βήμα και υψηλό αίσθημα ευθύνης παρακολουθεί και δρομολογεί τις παρεμβάσεις  της στην Ηλεία, ανάλογα με τις συνθήκες και τα δεδομένα που κάθε φορά παρουσιάζονται και συνδιαμορφώνουν τις ανάγκες του τόπου.

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Γιώργος Λαμπρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όπως και στις τελευταίες παρουσίες κυβερνητικών παραγόντων στο Νομό.

Η Πρωθυπουργική δέσμευση για την κανονική και ίσως και πιο σύντομη υλοποίηση του δρόμου Πύργου-Πατρών παράλληλα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσίασε η ‘’ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ’’ δεν αφήνουν περιθώρια παρά να είμαστε αισιόδοξοι και να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι γιατί   κάτι που είχε διαπιστωθεί να καθυστερεί εδώ και πολλά χρόνια, σήμερα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη υλοποιείται επιτέλους και μάλιστα τηρώντας όλα τα σχετικά χρονοδιαγράμματα είπε ο κ. Λαμπρόπουλος ενώ σημείωσε και την θετική επίσκεψη από Ζαχαράκη και Συρίγο σε Ανδραβίδα και Αρχ. Ολυμπία.

«Η κα Ζαχαράκη έδειξε για μια φορά ακόμη επισκεπτόμενη το Νομό μας πόσο εμπιστεύεται την Ηλεία, για να γίνουν αρκετά πράγματα  στον Τουριστικό Τομέα. Άλλωστε είναι κοινά παραδεκτό ότι πρόκειται για το ‘’δυνατό χαρτί’’ που πρέπει στο επόμενο διάστημα να αξιοποιήσουμε.

Η κα Ζαχαράκη μίλησε για δυνατό τουρισμό στην περιοχή και μετέφερε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για να μας στηρίξει προς μια κατεύθυνση τέτοια. Να αναλάβουμε λοιπόν και εμείς όπως μπορούμε πρωτοβουλίες με προτάσεις που θα δώσουν την ευκαιρία περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης και μεγαλύτερης επισκεψιμότητας στις όμορφες περιοχές της Ηλείας.

Όσον αφορά τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο η συμβολή του υπήρξε καθοριστική στο να επιτευχθεί η χθεσινή ‘’σφραγίδα’’ στην συνεργασία του τόπου μας με τα Πανεπιστήμια της Λευκωσίας και της Πάτρας για να γίνουν εδώ και ειδικότερα στην Αρχαία Ολυμπία Μεταπτυχιακά προγράμματα.

Και νομίζω ότι αυτό θα είναι μια καλή αρχή για νέες παρόμοιες συνεργασίες με την πίεση από την πλευρά μας να επανεξετασθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, η επανένταξη της Ηλείας στα καινούργια πρότυπα του Ακαδημαϊκού χάρτη».


Ροή