Και πάλι στα Δικαστήρια η Αγροτιά, αλλά κάπου εκεί παραμονεύει του Ήλιου η Λευτεριά!

Ημερομηνία: 11-01-2022

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

 

                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Στα δικαστήρια σέρνονται για μια ακόμα φορά οι αγρότες της Ηλείας. Μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας και άλλοι αγωνιστές αγρότες σέρνονται σε δίκη την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στα δικαστήρια της Αμαλιάδας. Το “έγκλημα” που διέπραξαν ήταν ότι το 2017 πραγματοποίησαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε. και της τότε κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Έρχεται λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. και συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών όπως κάνει και με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα.

Εμείς όμως οι αγρότες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μέσα από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας, μέσα από τα οργανωμένα μπλόκα και συσπειρωμένοι στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων όλα αυτά τα χρόνια είχαμε κατακτήσεις.

Καταφέραμε να αποσπάσουμε συγκεκριμένα μέτρα που μας έδωσαν μικρή ανάσα, απέναντι στην καταιγιστική αντιλαϊκή επίθεση από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Καθυστερήσαμε μέτρα που είχαν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί σε βάρος μας. Αποτέλεσμα των αγώνων μας είναι για παράδειγμα η κατάκτηση του αφορολόγητου με τα μπλόκα του 2016, αλλά και άλλα που είχαν δρομολογηθεί όπως η αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια, η επιβολή του “πράσινου” τέλους στο νερό κλπ.

Η πείρα λοιπόν που έχουμε αποκτήσει, μέσα από το μακρύ και δύσκολο αγώνα για την επιβίωσή μας, αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν “σωτήρες” που θα λύσουν τα προβλήματά μας αλλά πως μόνο με τον πανελλαδικά συντονισμένο αγώνα και αν χρειαστεί με τα τρακτέρ στους δρόμους, με την συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις.

Για το λόγο λοιπόν αυτό θα “ξαναδιαπράξουμε το έγκλημα”, θα βγούμε πάλι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας όπως :

Το υπέρογκο και διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής με το πανάκριβο πετρέλαιο, τις απανωτές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, τις αυξήσεις σε ζωοτροφές, λιπάσματα, αγροτικά μέσα και εφόδια.

Την ίδια στιγμή εμείς οι αγρότες της Ηλείας βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα.

  • Την αλλαγή χρήσης γης στις εξωλίμνιες εκτάσεις στο φράγμα Πηνειού για να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των κτηνοτρόφων.
  • Τη δέσμευση 20.000 στρεμμάτων, που καλλιεργούμε και ζούμε από αυτά στη περιοχή Χειμαδιού, Κουτσοχέρας και αλλού, από την εκκλησία.
  • Την εξευτελιστική τιμή της σταφίδας που θα μας οδηγήσει στο ξεκουρβούλωμά της.

Όλα αυτά λοιπόν είναι η αιτία που μας βγάζει στους δρόμους. Και όσο αυτή η βάρβαρη αντιαγροτική πολιτική συνεχίζεται τόσο και εμείς θα συνεχίζουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας.

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου θα είμαστε στα δικαστήρια στην Αμαλιάδα για να τους βροντοφωνάξουμε πως μπορεί η μία κυβέρνηση να παίρνει την σκυτάλη από την άλλη για να μας σύρουν στα αγροτοδικεία εμείς οι αγρότες θα στεκόμαστε πάντοτε απέναντι στην πολιτική τους που θέλει να μας πετάξει έξω από τις περιουσίες μας. Αυτό να το καταλάβουν καλά.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

 

 


Ροή