Ήρθαν από την Αμερική στο Λαμπέτι για την βάπτιση της χαριτωμένης Ευγενίας-Μαρίας

Ημερομηνία: 08-08-2022

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ

Να μας ζήσει η Ευγενία – Μαρία

 

 

Ένα ευχάριστο γεγονός έλαβε χώρα χθες  Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 και ώρα 7.30 το απόγευμα, στον Ι.Ν.  Αγίου Νικολάου στο Λαμπέτι, με την βάπτιση της κορούλας των αγαπητών μας ομογενών Κατερίνας Γκότσμανοβ, το γένος Αναστασίου και του Αντρέι  Γκότσμανοβ. Το μυστήριο ευλόγησε ο εφημέριος του Ναού π. Διονύσιος  Μιχαλόπουλος.  Νονός ήταν ο Νικόλαος Πιπέρης, ο οποίος χάρισε τα ονόματα Ευγενία και με δική του πρόταση δόθηκε και το δεύτερο όνομα Μαρία, επειδή το κοριτσάκι γεννήθηκε ανήμερα στην εορτή της Παναγίας τον Δεκαπενταύγουστο. Ένα υπέροχο παιδάκι που δεν δυσανασχέτησε κατά το μυστήριο της  βάπτισης.

 

 

Οι γονείς της νεοφώτιστης και οι άλλοι συγγενείς, αλλά  και φίλοι ήρθαν από την Αμερική, για το ευτυχές αυτό γεγονός. Η Κατερίνα Αναστασίου – Γκότσμανοβ είναι φαρμακοποιός, όπως και η αδελφή της Γιώτα, που είναι πρωτοκόρη των αγαπητών μας Δημήτρη Αναστασίου και Ευγενίας, το γένος Λιάγκουρα και οι δύο από το Λαμπέτι του Πύργου. Ο Δημήτρης είναι πρωτοξάδερφος της συντρόφου μου Αθηνάς Αντωνοπούλου – Καπογιάννη και ζει για πολλά χρόνια στην Αμερική, όπου λειτουργεί εστιατόριο στην Πολιτεία Όμαχα της Νεμπράσκα. Ο πατέρας της νεοφώτιστης Αντρέι Γκότσμανοβ υπήρξε ποδοσφαιριστής και διαχειριστής μέχρι πρότινος ποδοσφαιρικής ομάδας στη Μινεάπολη.

Ο νονός Νικόλαος Πιπέρης, ανιψοεγγονός του Δημήρτη Αναστασίου, είναι πτυχιούχος με μάστερ της Φιλοσοφικής Σχολής της Βοστώνης και τώρα σπουδάζει με υποτροφία σε Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, στο Τμήμα της Νομικής Σχολής.

 

 

Μετά την τελετή του μυστηρίου της βάπτισης δόθηκε δεξίωση στο Amalias Hotel, μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, όπου έλαμπε η χαρά στα πρόσωπα όλων και ακόμα πιο πολύ στο όμορφο προσωπάκι της νεοφώτιστης. Οι ομογενείς μας χόρεψαν με κέφι δυνατό τους ελληνικούς χορούς και στο ζεϊμπέκικο ο νονός με πολύ ωραίο ρυθμό, το ίδιο η Κατερίνα, η Γιώτα και άλλοι που ακολούθησαν. Στα πρόσωπά τους η μεγάλη χαρά και στην καρδιά τους η πατρίδα Ελλάδα με τις παραδόσεις της.

Συγγενείς και φίλοι ευχήθηκαν να ζήσει και να ευτυχίσει η νεοφώτιστη με τα δύο ονόματα Ευγενία και Μαρία. Ενώνουμε και τις δικές μας προσωπικές ευχές, με πολλή αγάπη να την δουν να γίνεται ένας σπουδαίος άνθρωπος!

Δημοσιογράφος Αντρέας ΑΥΓ. Καπογιάννης – ΑΝΚ


Ροή