Η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας από την διοργανώτρια πόλη της Αρχαίας Ήλιδας

Ημερομηνία: 19-10-2021

Η διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων

Αρχαία Ήλιδα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Με μια λιτή τελετή υποδέχθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας την Ολυμπιακή Φλόγα η πόλη που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας, η Αρχαία Ήλιδα. Η Φλόγα που ξεκίνησε το ταξίδι της για τους Χειμερινούς Αγώνες «Πεκίνο 2022», άναψε νωρίτερα το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην Αρχαία Ολυμπία και σταμάτησε, λίγη ώρα αργότερα στην Ήλιδα, αποτείνοντας φόρο τιμής στην πόλη – κράτος που διοργάνωνε τους Αγώνες. Φέτος για λόγους ασφαλείας δεν πραγματοποιείται λαμπαδηδρομία και τελετή υποδοχής σε καμία πόλη σε όλη την Ελλάδα  και η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρεται στην Αθήνα με ειδικό όχημα, το οποίο έχει ενσωματωμένο το βωμό της Φλόγας.

**  Μοναδική εξαίρεση σε αυτό το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας η Αρχαία Ήλιδα, που όπως τόνισε και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Ανδρέας Παπαδάκος στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, ότι μέσα ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας η γενέτειρα πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αρχαία Ήλιδα,  μαζί με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη που παρέδωσε σε όλο τον κόσμο, παραμένει πηγή έμπνευσης για την Παγκόσμια  Ειρήνη και την αρμονική συνύπαρξη των λαών.

**  Τη φλόγα υποδέχθηκαν στην είσοδο του παλιού μουσείου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αντώνης Πατρινός ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Ανδρέας Παπαδάκος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Ευγένιος Αστερής, Χρήστος Παλυβός και  Αθανάσιος Γεωργόπουλος.

**  Στην ολιγόλεπτη στάση της Φλόγας, οι κ.κ. Παπαδάκος και Παπαδόπουλος, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα με την αντιπροσωπεία της Κίνας και τα μέλη της ΔΟΕ. Να σημειωθεί πως στη διάρκεια της σεμνής τελετής ακολουθήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον covid 19


Ροή