Η Βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου στο Βατικανό για το Περιβάλλον!

Ημερομηνία: 13-10-2021

Η συνάντηση Διονυσίας Αυγερινοπούλου με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό

Κοινό πεδίο δράσης για το περιβάλλον

Από το γραφείο της Βουλευτού Ηλείας κας Διονυσίας Αυγερινοπούλου έγιναν γνωστά τα πιο κάτω :

<<Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό,  πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στο πλαίσιο των εργασιών της προπαρασκευαστικής κοινοβουλευτικής συνάντησης για την κλιματική αλλαγή στη Ρώμη (Pre COP26 – Parliamentary Meeting).

Η κα Αυγερινοπούλου ως Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας μετείχε στην Παπική ακρόαση, όπου ο εκκλησιαστικός ηγέτης της Καθολικής εκκλησίας με την περιβαλλοντική ευαισθησία που τον διακατέχει μίλησε για τον κομβικό ρόλο του νομοθέτη στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο Πάπας Φραγκίσκος ενημερώθηκε από την κα Αυγερινοπούλου και τους Επικεφαλής των λοιπών Κοινοβουλίων για τα ζητήματα που δημιουργούν η κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και για τις πυρόπληκτες περιοχές στην Ελλάδα και για την Ηλεία. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πάπα Φραγκίσκο να επισκεφθεί την Ελλάδα και του αποστέλλει ένα δώρο υψηλής συμβολικής σημασίας από την Ηλεία και την Αρχαία Ολυμπία για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει.

**  Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για το περιβάλλον. Ο ηγέτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας γνωστός και για τις πρωτοποριακές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις του σε όλον τον κόσμο – από τη Μεσόγειο ως τον Αμαζόνιο και τη Λατινική Αμερική – συναποφάσισαν με τον Πάπα Φραγκίσκο κοινή δράση για ζητήματα που αφορούν τη φύση και το ανθρώπινο γένος.

Κατά τις προηγούμενες ημέρες, η Πρόεδρος της Επιτροπής είχε επικοινωνήσει με το Γραφείο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για σειρά περιβαλλοντικών ζητημάτων>>.


Ροή