Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Ημερομηνία: 12-01-2022

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΕΙΑΣ

 

Η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή και αδιέξοδη πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, οδήγησε στην τεράστια αύξηση των κρουσμάτων τόσο πανελλαδικά, όσο και στο Νομό Ηλείας .

Το τελευταίο διάστημα και ενώ η εξάπλωση της πανδημίας καλπάζει, γινόμαστε μάρτυρες των εικόνων ντροπής με ατελείωτες ουρές, έξω από Φαρμακεία και ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Τα σημεία ελέγχου που γίνονται δωρεάν rapid test σε όλους τους Δήμους δεν επαρκούν, ενώ το ωράριο λειτουργίας δεν καλύπτει τις ανάγκες τόσο των εργαζομένων όσο και των μαθητών.

Την ίδια στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες ενεργά κρούσματα στο Νομό Ηλείας, τα Νοσοκομεία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και στην ουσία δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του λαού. Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας τα Νοσοκομεία του Νομού υπολειτουργούν, ενώ αυξάνονται και οι δείκτες θνησιμότητας.

Την κατάσταση επιδεινώνει οι όροι που άνοιξαν σχολείων που ουσιαστικά είναι σχεδόν ίδιοι με τους όρους που έκλεισαν -ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί- αγνοώντας προκλητικά τις μεγάλες ανησυχίες γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Αντί να πάρει μέτρα με επίκεντρο την αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους, η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί με το άνοιγμα των σχολείων εντοπίστηκαν 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών! Κρύβει, όμως, το γεγονός ότι οι 10.000 εξ αυτών που βρέθηκαν θετικοί, χθες βρίσκονταν στα σχολεία, δημιουργώντας αντικειμενικά μια επικίνδυνη αλυσίδα υπερμετάδοσης, στο πλαίσιο των απαράδεκτων πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες γιατί προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία με πρωτόκολλα «υπερμετάδοσης του ιού»,  με μέτρα που είναι χρεοκοπημένα και οδήγησαν την κατάσταση εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Σε καμία περίπτωση ο πληθυσμός δεν προστατεύεται με τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του 50%+1 στα σχολειά, με μαθητές στοιβαγμένους μέσα σε ακατάλληλες αίθουσες, με μείωση των ημερών της καραντίνας για όσους νοσούν.  Η κατάσταση που βιώνει ο λαός μας φωνάζει ότι χρειάζεται εδώ και τώρα πρόσληψη προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, μαζικά και δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ. Επουδενί δεν εξασφαλίστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού , ειδικά των παιδιών. Η κυβέρνηση δεν πήρε ποτέ ουσιαστικά μέτρα που να εξασφαλίζουν εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχος για ενδεχόμενες εξαιρέσεις από τον εμβολιασμό, υγειονομική επιτήρηση των εμβολιασμένων, παρακολούθηση και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.

Όλα τα παραπάνω απορρίπτονται από την κυβέρνηση ως ανεπίτρεπτο κόστος για την “οικονομία των λίγων». Η λύση βρίσκεται στην οργανωμένη διεκδίκηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Εδώ και τώρα χρειάζονται:

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ σε όλους τους δήμους του Νομού , καθημερινά προσβάσιμα σε όλο τον πληθυσμό.
  • Άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών για να εξασφαλίζεται η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15. Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία και να παρθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.
  • Μαζική και δωρεάν διάθεση μασκών αυξημένης προστασίας για όλο τον πληθυσμό δίχως διακρίσεις.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και διάθεση ατομικών μέσων προστασίας, όπως οι μάσκες αυξημένης προστασίας, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων.
  • Αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.
  • Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα εκατοντάδες οργανικά κενά στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του νομού. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων εργαζόμενων στην δημόσια υγεία.
  • Επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων με στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των διαγνωστικών ελέγχων.

 

 

 


Ροή