Η σωστή τοποθέτηση του συμπατριώτη Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Γ. Νικολακόπουλου

Ημερομηνία: 05-10-2021

Ο συμπατριώτης Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Γ.  Νικολακόπουλος έθεσε θέμα διοργάνωσης  μεγάλων αγώνων σε Πύργο και Αγρίνιο εκτός από την Πάτρα

**  Οι επαφές του με την ηγεσία του ΣΕΓΑΣ  **

 

Με την πρόεδρο  του ΣΕΓΑΣ  Σοφία Σακοράφα και με τον αντιπρόεδρο Κώστα Κεντέρη συναντήθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού  Δημήτρης Γεωργ. Νικολακόπουλος, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν οι προοπτικές αναβάθμισης τους, μέσα  από την συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και της ΠΔΕ, ώστε να παρέχουν στους αθλούμενους καλύτερες συνθήκες άθλησης. Παράλληλα,  εκφράστηκε η επιθυμία και των δυο πλευρών για περαιτέρω συνεργασία ώστε η Δυτική Ελλάδα να γίνει ο μόνιμος οικοδεσπότης μεγάλων αθλητικών γεγονότων του στίβου.

Ο συμπατριώτης Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού εξέφρασε από την πλευρά του την επιθυμία του να φιλοξενηθούν τέτοιες διοργανώσεις εκτός από την Πάτρα, η οποία πρόσφατα μάλιστα είχε φιλοξενήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειάς μας (σ.σ. σε Πύργο και Αγρίνιο), εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις στα στάδια για τέτοιου είδους αγώνες.

Η ανταπόκριση από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ ήταν άμεση και θετική. Στο πλαίσιο αυτό προσδιορίστηκε  νέο ραντεβού με το τεχνικό επιτελείο του ΣΕΓΑΣ, ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στις αθλητικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες για να μπορέσουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγώνες Πανελληνίου ενδιαφέροντος που θα αναδείξουν την πολιτιστική και αθλητική κληρονομιά του τόπου μας.

**  Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε τα ακόλουθα :

<<Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκμεταλλευόμενη το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα που της δίνει το αξιακό όνομα της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και αξιοποιώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις των μεγάλων πόλεών της  φιλοδοξεί να αποτελέσει μόνιμο οικοδεσπότη μεγάλων αθλητικών γεγονότων πανελληνίου ενδιαφέροντος .  Στη συνάντηση που είχα με την κα Σακοράφα  και τον κ. Κεντέρη δήλωσα την πρόθεσή μας, καθώς και την επιθυμία μας ως ΠΔΕ για συνεργασία και σύμπλευση, ώστε η Περιφέρειά μας σύντομα να είναι στην κορυφή των επιλογών της Ελληνικής Επικράτειας από τις Ομοσπονδίες για φιλοξενία όσο το δυνατόν μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων.  Είμαι πεπεισμένος πως ο τόπος μας έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να καταστεί πρωταγωνιστής στον τομέα του αθλητισμού>>.

 


Ροή