Η Περιφέρεια Αττικής θέτει υπό την αιγίδα της τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μονολόγου επί Σκηνής

Ημερομηνία: 17-01-2022

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.Ε.

 

 

Υπό την αιγίδα της έθεσε η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρης Βιδάλη, τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής και Ερμηνείας Πρωτότυπου Μονολόγου επί σκηνής που προκήρυξε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος.

Σε δηλώσεις της, η κυρία Μ. Βιδάλη χαρακτήρισε εξαιρετική την πρωτοβουλία της Ένωσης, με την οποία αναδεικνύει ένα κορυφαίο είδος λόγου, που καταξιώνει τον συγγραφέα και τον ερμηνευτή, κάτι που και η ίδια έχει βιώσει στην πορεία της ως ηθοποιός.

Ο διαγωνισμός αποτελεί μια καινοτόμο, ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με την υποστήριξη της «Τέχνης Πολιτεία», υπό την αιγίδα και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και σε συνεργασία με Δήμους σε όλη την επικράτεια.

Λεπτομερείς πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής στον Διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα της Ένωσης, στη διεύθυνση

https://senariografoi.gr/gr/news/stories/i1389/

Ακολουθεί απομαγνητοφωνημένη η δήλωση της κυρίας Βιδάλη:

«Συγχαρητήρια στην Ένωση Σεναριογράφων για αυτήν την εξαίρετη πρωτοβουλία, να προκηρύξουν διαγωνισμό για θεατρικό μονόλογο.

Είναι το κορυφαίο είδος, που καταξιώνει τον συγγραφέα – και πάρα πολύ δύσκολο για τον ερμηνευτή. Πιστέψτε με εμένα, που επί επτά χρόνια παίζω τον μονόλογο της ζωής της Λέλας Καραγιάννη.

Η αιγίδα της Περιφέρειας ήταν το λιγότερο που μπορούσε να δοθεί και είναι τιμή και για εμάς να συμμετέχουμε σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους».

 

 


Ροή