Η μεγάλη γιορτή σήμερα του χριστιανικού κόσμου για τη γέννηση της Παναγίας

Ημερομηνία: 08-09-2022

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός κήρυξε χθες τον θείο λόγο στον μεγάλο αρχιερατικό  εσπερινό για το γενέθλιον της Παναγίας στην Ι.Μ. Εισοδιωτίσσης Αγίου Ιωάννη

 

 

Σήμερα Πέμπτη 8 του Σεπτέμβρη 2022 είναι η γιορτή της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου και όπως μάς ενημερώνει η Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας και Μουσικής του Αγίου Ιωάννη Πύργου, η εκεί Ι.Μ. της Εισοδιωτίσσης γιορτάζει και πανηγυρίζει για τη μεγάλη μέρα.

Χτες Τετάρτη και ώρα 6.30 το απόγευμα έλαβε χώρα εκεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, τον οποίο τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Σήμερα Πέμπτη ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον πανοσ. Αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο, ιεροκήρυκα της Ι.Μ. Ηλείας. Στις 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί παράκληση, για την υγεία και σωτηρία όλου του κόσμου, από τον πρωτοπρ. π΄Ηλία Παπαγγελή, Γ.Α.Ε. της Ι.Μ. Ηλείας,  ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Στις θρησκευτικές αυτές εκδηλώσεις έψαλαν και θα ψάλλουν οι Καθηγητές της εν λόγω Σχολής πλαισιούμενοι από τους μαθητές της ίδιας Σχολής.

Από την Ι.Μ. Εισοδιωτίσσης Αγίου Ιωάννη Πύργου καλεί τους φιλακόλουθους κατοίκους της περιοχής Πύργου και Περιχώρων, να συμμετέχουν σε αυτές τις ακολουθίες.


Ροή