Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΕΦΙΟΥ ΕΓΕΙΡΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 3 ΕΤΩΝ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ…

Ημερομηνία: 02-05-2022

ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΑΙΝΙΚΤΙΚΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΕΦΙΟΥ

<<Εμποροπανήγυρη Στρεφίου : Να διερευνηθούν τα έτη   2015, 2016 και 2017>>

 

 

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την πιο κάτω σοβαρή υπαινικτική καταγγελία, από την πρόεδρο της Κοινότητας Στρεφίου κα Αθανασία Κούρβα :

<<Αυτό ζήτησαν οι κάτοικοι  του Στρεφίου,  στην Γενική Συνέλευση, η οποία  πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 30 Απριλίου, στο Δημοτικό Σχολείο. Οι κάτοικοι, τηρώντας όλες τις σχετικές διατάξεις  που επιβάλλει η Πολιτεία για την πανδημία, ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο,  για  τα στοιχεία που έχει η Κοινότητα υπόψη της και αφορούν την διεξαγωγή  των εμποροπανηγύρεων των ετών 2015, 2016, 2017. Για αυτές τις χρονιές, τα μέχρι τώρα στοιχεία, δημιουργούν μεγάλες αμφιβολίες, για το αν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες. Τις αμφιβολίες, μπορεί να τις κάμψει,  μόνο η παράθεση  όλων των  πραγματικών στοιχείων.

Η Κοινότητα Στρεφίου, έχει ζητήσει  από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, εδώ και μήνες, όλα τα στοιχεία για τις εμποροπανηγύρεις παρελθόντων ετών, αλλά δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί το αίτημά της.

Για να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των Κοινοτήτων και των Δήμων, θα πρέπει  οι Δήμοι να θέτουν στην διάθεση των πρώτων, όλα τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους   και αφορούν διοργανώσεις στα  διοικητικά όρια   των Κοινοτήτων. Έτσι ενισχύεται η  εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Η ενίσχυση της διαφάνειας και του  ελέγχου, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Η Κοινότητα Στρεφίου, θα συμβάλλει όσο μπορεί, ώστε  να αλλάξουν   οι νοοτροπίες, να γίνει πιο διαφανής η λειτουργία του Δήμου και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η εικόνα  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μάτια των πολιτών» τόνισε η Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αθανασία Κούρβα>>.

 


Ροή