Η Ήρα Αλ. Κάζογλη με το εξαιρετικό Χρονογράφημά της στην *Αυγή* Πύργου της Δευτέρας

Ημερομηνία: 02-05-2022

 

Το Χρονογράφημα της Δευτέρας 

                                              με την Ήρα Αλ. Κάζογλη

 

 

                                                     Επιστροφή

 

Μετα-Πασχαλινή η αίσθηση της επικαιρότητας, που υπόσχεται επιστροφή στις επιλογές της ζωής με την αισιοδοξία της φύσης ως παραμυθία για τον χειμώνα που φεύγει. Η πόλη θα ξαναγίνει θορυβώδης και ανήσυχη.

Αφήσαμε πίσω τα αδιατάρακτα τοπία της εξοχής, τις εικόνες που τις ημέρες του Πάσχα μας θύμισαν κάτι που είχαμε ξεχάσει, που μοιάζει με υπόσχεση μιας άλλης, καλύτερης ζωής.  Ο πλούτος μας επιστρέφοντας είναι στη συνάντηση που ζήσαμε με αγαπημένους τόπους και ανθρώπους, που συνθέτει μια κληρονομιά, όλη δική μας, τακτοποιημένη στις αποθήκες της μνήμης.

Οι συνδέσεις στο παρελθόν και το παρόν κι οι ανθρώπινες ζωές να ψάχνουν την ισορροπία για να ορίσουν το σημείο εκκίνησης της επιστροφής. Πρέπει να ξεχάσουμε μερικά αλλά να θυμόμαστε αυτά που πρέπει, η μνήμη ως εργαλείο της ζωής να διατηρήσει την ψυχική ανύψωση των ημερών, μαζί με μια επιλεκτική δόση προσωπικών αναμνήσεων.

Όλοι θα βρούμε καταφύγιο σε μια επιστροφή που δεν σημαίνει, δεν βρίσκεται στα λόγια, αλλά υπάρχει. Και γίνεται τόπος εσωτερικής ύπαρξης για να υποφέρουμε το χρόνο τον καθημερινό που γίνεται διάρκεια.

Και κάπως έτσι επιστρέφουμε, κρατώντας από το χέρι ο καθένας τις δικές του προϋποθέσεις για μια ζωή όπου όλα γίνονται και μια καινούργια άνοιξη που ανθίζει πάντα, δοξάζοντας τον θρίαμβο της ζωής και την επικράτηση του φωτός έναντι του σκότους, κρατώντας τη δική μας σιωπηρή αναστάσιμη φλόγα πάντα αναμμένη, φυλαγμένη σε μέρος μυστικό, αλλά οικείο στην ουσία του εαυτού μας.     

                                                                                                                                                                                              Η.Κ.

 


Ροή