Η Ηλεία ξανά στο κόκκινο και η σχολική κοινότητα τίθεται σε επιφυλακή!

Ημερομηνία: 03-12-2021

ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Ο Δήμαρχος Πύργου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας συμπαρίστανται στο αίτημα αναστολής λειτουργίας του 1ου Γυμνασίου Πύργου για την ανάγκη αντιμετώπισης της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων covid 19

 

 

Μόλις χτες   (προχτές) και μετά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Πύργου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας με τους προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είχαμε απευθυνθεί μέσα από τις δύο Ιστοσελίδες της Εφημερίδας μας και είχαμε προτείνει την άμεση επικοινωνία του Δήμου Πύργου  με τον ΕΟΔΥ, με πρόταση λήψης περιοριστικών μέτρων στα Σχολεία, διότι η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί και αν ξεφύγει, μετά είναι δύσκολο να ελεγχθεί!!

Στο πλευρό της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας του 1ου Γυμνασίου Πύργου τάσσσνται ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Πλεμμένος,  μετά και την πρόσφατη ανακοίνωση των καθηγητών,  με την οποία ζητούν να ανασταλεί η λειτουργία της μονάδας λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων covid 19.

**  Σε δηλώσεις που προέβη ο Δήμαρχος κ. Παν. Αντωνακόπουλος επεσήμανε τα πιο κάτω :

<<Επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και εκθέσαμε την κατάσταση, καθώς και τον προβληματισμό μας για την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει η μαθητική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Πύργου, οι γονείς τους και φυσικά οι εκπαιδευτικοί. Επίσης ζητήσαμε να επισκεφτούν το σχολείο το συντομότερο, για περαιτέρω ενημέρωση. Η κεντρική πολιτεία πρέπει να εξετάσει σοβαρά την προοπτική να παραμείνει για λίγες μέρες κλειστό το σχολείο, ώστε να καταφέρουμε να μπει ένα «φρένο» στην ανοδική καμπύλη των κρουσμάτων στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Γνωρίζουμε τις διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας για το προσωρινό κλείσιμο. Εμείς όμως δεν υπηρετούμε μια στείρα γραφειοκρατία, αλλά τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών μας>>.

**  Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι σαφώς προβληματική, όπως αναφέρουν από τις προηγούμενες ήδη μέρες μαθητές και γονείς. Μάλιστα από το πρωί της Τετάρτης το σχολείο τελεί υπό κατάληψη.

 


Ροή