Η επίδειξη χρήσης απινιδωτή στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Ημερομηνία: 21-10-2021

Πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η επίδειξη χρήσης των απινιδωτών

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Βοηθάμε τον άνθρωπο σε όλες τις διαστάσεις της ζωής του»

Ενημέρωση και επίδειξη χρήσης των νέων απινιδωτών που απέκτησε πρόσφατα ο Δήμος Πύργου πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο στους εργαζόμενους και σε φορείς της πόλης, παρουσία του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Την επίδειξη πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος της εισαγωγικής εταιρείας P

ALMOS, μηχανικός βιοιατρικής τεχνολογίας Κώστας Αναστασόπουλος, ενώ ο δήμαρχος Πύργου και με την ιδιότητα του ιατρού-καρδιολόγου μίλησε για το πώς τέτοια μηχανήματα μπορούν να σώσουν ζωές μέσα σε λίγα λεπτά.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απινιδωτές που απέκτησε για πρώτη φορά πρόσφατα ο Δήμος Πύργου, είναι μια ακόμη ευγενική προσφορά του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου που πάντα ανταποκρίνεται θετικά και άμεσα σε ανάγκες του Δήμου.

«Πιστεύουμε – και το κάνουμε πράξη – ότι πρέπει να βοηθάμε τον συνάνθρωπό μας, σε όλες τις διαστάσεις της ζωής του. Μια από αυτές είναι τα αιφνίδια γεγονότα υγείας όπου μπορείς με μια απλή κίνηση αν έχεις κοντά σου αυτή τη φορητή συσκευή απινιδωτή, να τον σώσεις» τόνισε ο δήμαρχος Πύργου απευθυνόμενος στους συνεργάτες του Δήμου και στους παρευρισκόμενους που παρακολούθησαν την ενημέρωση. Επιπλέον μίλησε για το πώς επιδρά ο απινιδωτής σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής, ανέφερε ανάλογα περιστατικά που έχουν διαδραματιστεί στα «Επείγοντα» του Νοσοκομείου και υπογράμμισε ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι η πρώτη αιτία θνησιμότητας σε επίπεδο αιφνίδιου θανάτου.

«Θέλουμε να είμαστε παρόντες σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής των συμπολιτών μας, κι ειδικά στην υγεία που κάνουμε πολλές δράσεις» συμπλήρωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Αναφορικά με τη διάθεση των απινιδωτών, ενημέρωσε πως έχει αποφασιστεί ότι ένας θα υπάρχει στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, που ευρύτερα αποτελεί άλλωστε και πολύ κεντρικό σημείο της πόλης, ακόμη ένας στο Στάδιο του Πύργου, και επίσης θα διατεθεί ένα μηχάνημα στον Αμπελώνα, όπου τα μέλη του τοπικού αιμοδοτικού συλλόγου είναι εξοικειωμένα με τη χρήση τους.


Ροή