Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας και η σκυταλοδρομία αλτρουισμού με την αέναη *Καλή Πράξη*

Ημερομηνία: 17-04-2022

    Η έμφορτη Αγάπης και Αλληλεγγύης  πρωτοβουλία από τους εκλεκτούς συμπολίτες  Παλαιούς Προσκόπους Ηλείας που σε πείσμα της σκληρότητας των καιρών συνεχίζουν την <<Καλή Πράξη>> στην αέναη σκυταλοδρομία του αλτρουισμού!

 

 

Οι εκλεκτοί συμπολίτες αυτού του τόπου, βετεράνοι της ανθρωπιστικής ιδέας που εκπορεύεται από τα βάθη του Προσκοπικού Οράματος έκαναν και αυτή τη φορά την παραδοσιακή πράξη Αγάπης και Προσφοράς,αυτή που προσκοπικά αποκαλούν  ΄”Καλή Πράξη ” των Αγίων αυτών Ημερών…!!!    Με μια πνοή και μια καρδιά πήγαν στο   Άσυλο Ανιάτων   ” Ν.  Βασιλειάς”,  που στεγάζει και περιθάλπει στοργικά  τους συνανθρώπους μας,παραδίδοντας ποσότητες τροφίμων διαρκείας και  προσφέροντας στους απόμαχους της ζωής, γλυκίσματα και άλλα είδη  στους φιλοξενούμενους του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας  κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος, δήλωσε μεταξύ  άλλων  και τα εξής :
<<Διατηρώντας την πολύχρονη παράδοση που έχουμε, αυτές τις Άγιες Ημέρες και όχι μόνο,επαναβεβαιώνουμε την διαχρονική προσπάθειά μας για βοήθεια στον πάσχοντα συμπολίτη μας ,αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το θεάρεστο και ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολής μας ,και την Πατρική Αγάπη του Μητροπολίτη μας..
Εμείς οι Παλιοί Πρόσκοποι που ήδη έχουμε συγκροτήσει την Ένωση Παλαιών Προσκόπων στην Ηλεία, έχουμε μια πληθώρα δράσεων που στοχεύουν, όχι μόνο στην αγάπη και στην συμπαράσταση προς το συνάνθρωπό μας, αλλά και σε άλλες ακόμα δραστηριότητες, έτσι ώστε να είμαστε δίπλα πάντα στην κοινωνία.Η Κίνηση μας αισθάνεται ικανοποίηση που πρωτοπορεί εδώ και 111 χρόνια σε πράξεις Αγάπης και Προσφοράς>>.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις των Υπαρχηγών  κ. Ανδρέα Γιατρά και  κ. Παναγιώτη Καλαμπρέζου, που τόνισαν τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού,που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή,και είναι συνειδητοποιημένο καθήκον,καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο,ευρύ έργο Της.

Ομοίως και το μέλος της δραστήριας ΕΠΠ  κ. Γιώργος Γεωργόπουλος [ Πρόεδρος Μουσ.Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ/Διοικ.Διευθ.Ελληνικού Ωδείου Πύργου], εκτός των παραπάνω, εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια για τις άριστες συνθήκες και την αυταπάρνηση τους που εξασφαλίζουν. Σε αυτό το πλαίσιο ομοίως  ήταν και η δήλωση του μέλους κ. Γεωργ.Ηλιόπουλου..

Κατόπιν, μετέβησαν για τον ίδιο σκοπό και στόχο, στο Γηροκομείο Πύργου, όπου παρέδωσαν κι εκεί τρόφιμα διαρκείας και ευχήθηκαν  στους εκεί συμπολίτες τροφίμους.

Εκτός των παραπάνω Ιδρυμάτων φρόντισαν για το Πασχαλινό τραπέζι,για μοναχικούς και αναξιοπαθούντες συμπολίτες.

Εφέτος, αρωγοί στην προσπάθεια αυτή ,της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας ήταν οι αλυσίδες καταστημάτων Σούπερ Μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ και  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ  που πρόθυμα διέθεσαν προϊόντα τους και συνέβαλαν  για τον ανθρωπιστικό αυτό σκοπό.

***  Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν στελέχη που επί μακρόν υπηρέτησαν στην νεανική αυτή οργάνωση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ,μεταλαμπαδεύοντας ,μεταξύ των άλλων, υψηλές Αξίες και Ιδανικά,όπως αυτές του καθήκοντος προς τον συνάνθρωπο,και της συμπαράστασης προς κάθε μοναχικό και πάσχοντα .
***  Η σεμνή αυτή διπλή επίσκεψη, έκλεισε με ευχές στους γέροντες  και των δύο Ιδρυμάτων καθώς και στο προσωπικό τους, τηρώντας αυστηρα τα υγειονομικά πρωτοκολλα.

 


Ροή