Η Διεθνιστική Αλληλεγγύη είναι το ανώτερο στάδιο του Πολιτισμού (ΑΝΚ)

Ημερομηνία: 04-11-2021

Θερμή υποδοχή του δημάρχου Πύργου σε κλιμάκιο κυβερνητών της Κένυας

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος : «Υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Κένυας»

Με τις καλύτερες εντυπώσεις από το καλωσόρισμα και τη φιλοξενία έμεινε το κλιμάκιο των Κενυατών κυβερνητών που επισκέφτηκε την Τρίτη τον δήμο Πύργου. Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, παρέθεσε γεύμα προς τιμή τους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, να ανταλλάξει δώρα κι όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, να γίνει η αρχή μιας καλής φιλίας που μπορεί να οδηγήσει σε ευρύτερη συνεργασία.

Παρόντες στο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Αντωνακόπουλος ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, συνεργάτες του Δήμου Πύργου και οι γνωστοί επιχειρηματίες του νομού κ.κ. Κώστας και Βασίλης Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Σούλης. Το κλιμάκιο των κυβερνητών της Κένυας συνόδευε η πρόξενος της Κένυας στην Ελλάδας κ. Βίκυ Πανταζοπούλου.

«Σας καλωσορίζουμε στη χώρα που γέννησε μεγάλες αξίες όπως τη Δημοκρατία και στη γη των Ολυμπιακών αξιών, του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας. Είναι πολύ ευχάριστη για όλους μας η παρουσία σας εδώ, και πιστεύω να ξεκινήσει μια σχέση συνεργασίας που θα έχει διάρκεια. Υπάρχει μια αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Κένυας. Αυτό νομίζω ότι οφείλεται κυρίως ότι και εμείς ως λαός είχαμε αρκετούς κατακτητές αλλά και πολλούς απελευθερωτικούς αγώνες» τόνισε στο καλωσόρισμά του ο κ. Αντωνακόπουλος. Επίσης αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Το λόγο αμέσως μετά πήραν οι δύο εκ των τεσσάρων παρευρισκόμενων κυβερνητών, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Πύργου για την άψογη φιλοξενία, μοιράστηκαν τις εντυπώσεις που αποκόμισαν από την επίσκεψή τους στην ευρύτερη περιοχή, και απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση επίσκεψης στη χώρα τους. «Νιώθουμε πολύ κοντά στους Έλληνες και την Ελλάδα γιατί ο πολιτισμός σας μας έμαθε πολλά. Η χώρα σας είναι μια καλή αρχή για να επεκταθούμε επιχειρηματικά στην Ευρώπη. Χαιρόμαστε που είστε μια αγροτική περιοχή όπως και η δική μας. Δοκιμάσαμε τα κρασιά μας, το ελαιόλαδο και προϊόντα που είναι άγνωστα στην χώρα μας. Πιστεύουμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή επιχειρηματικότητας» δήλωσαν οι κυβερνήτες.

Μετά το δείπνο, ο κ. Αντωνακόπουλος με τον κ. Αργυρόπουλο και τους επιχειρηματίες πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα με κλαδί ελιάς στους κυβερνήτες και την πρόξενο. Οι κυβερνήτες με τη σειρά τους πρόσφεραν στον δήμαρχο Πύργου ένα χάλκινο αγαλματίδιο λιονταριού –  χαρακτηριστικό σύμβολο και στο εθνόσημο της χώρας – και στον αντιδήμαρχο τον παραδοσιακό χιτώνα των Μασάι.


Ροή