Η Αρχαία Ολυμπία έχει το παγκόσμιο Φως και η Αγωνιστική Ηλεία τους μεγάλους πρωταθλητές…

Ημερομηνία: 20-06-2022

Το Πυργιωτόπουλο που θριάμβευσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής Πάλης U17

Μπράβο στον Αρίωνα Κολιτσόπουλο, τον προπονητή του και τους γονείς του!

 

 

Στο Βουκουρέστι βρέθηκε πρόσφατα  ο Αντιπεριφερειάρχης  Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού  της  ΠΔΕ Δημήτρης  Γεωργ. Νικολακόπουλος, κοντά με τους πρωταθλητές μας,  για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ελληνορωμαϊκής Πάλης U17, που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνόδευσε την Ελληνική αποστολή η οποία κατέλαβε  την κορυφή της Ευρώπης χάρη στον Αρίωνα Κολιτσόπουλο τον 16χρονο Πυργιώτη Πρωταθλητή , ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 65 κιλά της ελληνορωμαϊκής πάλης.

Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος  και υπερήφανος για  την νίκη αυτή διότι ο 16χρονος Πρωταθλητής εκτός από εκπρόσωπος του τόπου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά  και της χώρας μας σε όλη την Ευρώπη, ανήκει και στο στενό φιλικό του περιβάλλον .

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τον Έλληνα Πρωταθλητή και τον προπονητή του και  συνέχισε λέγοντας πόσο σημαντικό είναι τα νέα παιδιά να έχουν στόχους και όραμα και πόσο αναγκαίο είναι για όλους εμάς που στηρίζουμε και αγαπάμε τον αθλητισμό να βοηθάμε στο να επιτευχθούν οι στόχοι τους, να  δίνουμε την δυνατότητα στους νέους αθλητές να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο τους. Μόνο έτσι , συνέχισε, θα διατηρήσουμε και θα διευρύνουμε την αξία του αθλητισμού και θα συνεχίσουμε να μεταλαμπαδεύουμε τις αθλητικές αξίες στις επόμενες γενιές .

Ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη επίσης και τον 3ο νικητή για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου Δημήτρη Θάνο καθώς και όλη την Ελληνική αποστολή η οποία είχε μια εξαιρετική παρουσία και ευχήθηκε σε όλους ένα λαμπρό μέλλον.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συναντήσεις με τα μέλη της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας πάλης, όπου συζητήθηκε ενδεχόμενη συνεργασία,  καθώς και φιλοξενία αντίστοιχων διοργανώσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 


Ροή