Η αγάπη στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη είναι μια αγκαλιά και μια φωνή… ΕΡΤΠύργου

Ημερομηνία: 12-09-2022

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΝΟΜΗ

ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Μια «αγκαλιά» αλληλεγγύης

για τους συνανθρώπους μας !

 

Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΛΕΥΡΙΑΣ :  ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΗΛΕΙΩΝ

 

 

 

Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης σε συνανθρώπους μας έστειλαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Πύργου με ευαισθητοποιημένους πολίτες της Ηλείας που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού και προσέφεραν διάφορα είδη ανάγκης σε οικογένειες της περιοχής.

Ήταν μια πρωτοβουλία η οποία όπως τονίσθηκε συνεχίζει έναν κύκλο δράσεων που αναπτύσσει η ΕΡΤ Πύργου με κοινωνικά χαρακτηριστικά και έγινε σε μια απλή καθημερινή ημέρα και όχι σε περίοδο εορτών ή στο πλαίσιο κάποιων εκδηλώσεων, καθώς οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται την βοήθειά μας διαρκώς και όχι μόνο εκείνες τις ημέρες…

Για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία  εξάλλου, όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξε ουσιαστική συνεργασία με την Εκκλησία και  τώρα, και ειδικότερα με τον Ναό Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του Σταθμού και τον ιερέα π. Παντελεήμονα  Παπαηλιού.

 

ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΕΙΔΗ

 

 

Στον Σταθμό συγκεντρώθηκαν πάρα πολλά είδη που είχαν συγκεντρώσει τις προηγούμενες μέρες οι πολίτες που τα προσέφεραν και πιο συγκεκριμένα η Έλσα Κωστοπούλου – Τσαγγανού πρώην Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας, η Κωνσταντίνα Χωρέμη Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως , η ταμίας της ίδιας ΔΗΜΤΟ, ο καθηγητής από την Αμαλιάδα και Γραμματέας της ΔΕΕΠ Ιωάννης Χριστόπουλος και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πύργου δραστήριος επαγγελματίας του πρωτογενούς τομέα του τόπου μας Παναγιώτης Θανόπουλος.

Από τα προσφερόμενα είδη ξεχώρισαν οι κούτες με ρουχισμό, οι τσάντες με είδη τροφίμων, τα γλυκίσματα και οι χειροποίητες μαρμελάδες, είδη αρτοποιίας, πολλά παιχνίδια και σχολικές τσάντες που έστειλαν τα «παιδιά της Ολλανδίας» μέσω της δικηγόρου Μαριάννας Σταθοπούλου.

*** Τους ανωτέρω στον Ραδιοφωνικό Σταθμό υποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι με επικεφαλής τον Διευθυντή του Σταθμού συνάδελφο δημοσιογράφο Χρίστο Πλευριά, ο οποίος και ευχαρίστησε για την ευγενική χειρονομία επισημαίνοντας ότι η ΕΡΤ Πύργου γίνεται προσπάθεια από όλους όσους εργάζονται εκεί, να μην αποτελεί μόνο ένα μέσο ενημέρωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, αλλά και φορέας αλληλεγγύης ως ένα δραστήριο «κύτταρο» της τοπικής κοινωνίας.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Έλσα Κωστοπούλου :

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά τον Χρίστο Πλευριά και την ΕΡΤ Πύργου για τη φιλοξενία στο χώρο της. Όπως είχαμε πει και την προηγούμενη φορά, θα θέλαμε η αγκαλιά που έχουμε, να μεγαλώνει καθημερινά. Πραγματικά χρειαζόμαστε τους ανθρώπους δίπλα μας και να δώσουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους ανθρώπους που είναι πάντοτε αρωγοί στις δράσεις που κάνουμε, την «ΦΑΡΜΑ» Ηλείας που είναι πάντοτε πολύ δυνατά κοντά μας, τον κ. Χρήστο Ντοά που έχει την κάβα ποτών και μας δίνει ό,τι καλύτερο, τον κ. Παναγιωτόπουλο Αναστάσιο από το φούρνο στα Καβάσιλα που μας έχει προσφέρει τα μέγιστα και την δικηγόρο Μαριάννα Σταθοπούλου, για την προσφορά στις σχολικές τσάντες. Τα παιδιά έχουν ανάγκη για ένα καλύτερο αύριο»

Αμαλία Δαμασκοπούλου (εργαζόμενη)

«Θέλω να εκφράσω το αίσθημα ευγνωμοσύνης που νιώθω για τις συμπολίτισσές μας που στέκονται δίπλα στο συνάνθρωπο, στον αδύναμο, αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ελπίζω να έχουμε αγαστή συνεργασία και στο μέλλον. Βασιζόμαστε σε τέτοιες κινήσεις και χειρονομίες και ήθελα να τονίσω πως όλοι μαζί μπορούμε»

Κωνσταντίνα Χωρέμη

«Με αυτή τη δράση δεν θα υποκαταστήσουμε το κράτος, ούτε θα το απαλλάξουμε από τις ευθύνες του σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας, αλλά έχουμε την ηθική ικανοποίηση ότι βάζουμε κι εμείς ένα λιθαράκι σε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται ανιδιοτελής προσφορά. Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω την κ. Έλσα Τσαγγανού Κωστοπούλου, για την προσπάθειά της τον Ιωάννη Χριστόπουλο, που είναι σήμερα μαζί μας  και τον Χρίστο Πλευριά και την ΕΡΤ Πύργου, που μας φιλοξένησαν για αυτό τον σκοπό. Εύχομαι αυτή η αγκαλιά να πάει εκεί που υπάρχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις.»

Ιωάννης Χριστόπουλος

«Να ευχαριστήσω την ΕΡΤ Πύργου που μας φιλοξενεί και συνεργάζεται μαζί μας σε αυτή τη δράση. Είμαστε κοντά στο συνάνθρωπο, στην καθημερινότητά του. Συγκεντρώθηκαν αρκετά πράγματα τα οποία σήμερα όλοι μαζί θα προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας και ταυτόχρονα δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας»

Χρίστος Πλευριάς

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι σήμερα, διότι στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Πύργου φιλοξενούμε ανθρώπους με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση και πραγματώνουμε μαζί τους το μήνυμα της αλληλεγγύης, γιατί η Δημόσια Ραδιοφωνία Τηλεόραση δεν είναι μόνο για να προσφέρει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και την ψυχαγωγία, αλλά στην πολιτισμική της νοοτροπία και στα χαρακτηριστικά της είναι να περάσουμε το πνεύμα αλληλεγγύης μας στην τοπική κοινωνία, να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, όπως το κάναμε και την προηγούμενη φορά με την κ. Έλσα Κωστοπούλου. Να ευχαριστήσουμε και τους ανθρώπους που ήρθαν εδώ, μπήκαν σ’ αυτή τη διαδικασία και τους ευχαριστούμε θερμά δίνοντας την υπόσχεση ότι θα πιάσει τόπο αυτό που έχουν κάνει για τους συνανθρώπους μας. ότι οι οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη είναι καθημερινά σε ανάγκη.»

888888888888888888888888888888888888888888

Στη συγκεντρωτική φωτογραφία εργαζόμενοι της ΕΡΤ Πύργου, με τον Διευθυντή τους συνάδελφο δημοσιογράφο Χρίστο Πλευριά και οι πολίτες που συγκέντρωσαν τις προσφορές τους,  όπως γάλατα, είδη διατροφής, γλυκά και πολλά ρούχα, σχολικές τσάντες και παιχνίδια.


Ροή