Για 3η χρονιά και μπράβο τουςΓάλλοι φαρμακοποιοί πρόσφεραν υλικό στην Κοιν. Μέλισσα

Ημερομηνία: 17-07-2022

ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ (PHI Pharmacie Humanitaire Internationale)

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Υποδοχή και φιλοξενία από την δραστήρια Πρόεδρο Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου

 

 

Για τρίτη χρονιά οι Γάλλοι φαρμακοποιοί πρόσφεραν, το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, φαρμακευτικό υλικό (γάζες,ιώδιο, αντισυπτικα διάφορα επιθέματα, φυσικό ορό,φλεβοκαθετηρες οροστατες ,πατερίτσες ,αναπηρικά αμαξίδια και πολλά αλλα……)
στην κοινότητα της Μέλισσας
Από το υλικό αυτό ένα τμήμα του προσφέρεται στους κατοίκους της Μέλισσας, για εμπλουτισμό των οικιακών φαρμακείων τους και έχει υπερκαλύψει τις όποιες απαιτήσεις των κατοίκων του αγροτικού χωριού μας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της συγκομιδής της ελιάς,αλλά και στις αγροτικές εργασίες όπου συχνά συμβαίνουν ατυχήματα .Αρκετοί δε είναι οι κάτοικοι από όμορες κοινότητες που προστρέχουν στο χωριό μας για να καλύψουν ανάγκες των κατοίκων τους σε φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό !!
Στη φιλόξενη εκδήλωση, που έγινε προς τιμήν τους , η Πρόεδρος Αλεξάνδρα Λυκοκανελλου, ανέφερε :
Είναι ιδιαίτερη η σημερινή μέρα για το φιλόξενο χωριό μας,που υποδεχώμαστε τους φίλους Γάλλους φαρμακοποιούς για μια ακόμη φορά.
Είμαι συγκινημένη διότι στην εποχή του υλισμού όπου ο άνθρωπος παραγκωνιζεται και εργαλειοποιείται, είναι σπάνιες οι στιγμές που η ανθρωπιά και η αρωγή στον συνανθρωπο γίνεται πράξη από τους φίλους μας Γάλλους.
Μια τέτοια στιγμή είναι και η σημερινή.
Ειλικρινά θαυμάζω το ανθρωπιστικό σας έργο!
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την αλληλεγγύη αλλά και για την πράξη σας.
Είναι επίσης ιδιαίτερη στιγμή για μας, διοτι μας παραδώσατε και ένα ασθενοφόρο το οποίο θέλουμε να τεθεί σε λειτουργία για να εξυπηρετεί το χωριό μας, αλλά και με απώτερο σκοπό να φανεί χρήσιμο και στις όμορες κοινότητες του Δήμου μας.
Οσον αφορά τις διαδικασίες, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, ευελπιστώ να αντιπαρελθουμε την τυχούσα γραφειοκρατεία και το ασθενοφόρο να λειτουργήσει προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την προσφορά σας στον τόπο μας θα σας παραδώσω ένα καλλιτέχνημα επιλέγοντας το απόφευγμα από το έργο: Προμηθευς ο ΔΕΣΜΩΤΗΣ,ένα έργο παγκοσμίου φήμης, του τραγικού ποιητή μας,Αισχυλου :ΈΡΓΟ Κ ΟΥΚΕΤΙ ΜΥΘΟ,δηλαδή με έργα και όχι με λόγια, αποδεικνύετε την σπουδαία δράση και προσφορά σας στον άνθρωπο.
Επίσης το Τιμητικό Βραβείο της Κοινότητας Μέλισσας.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την κ.Χριστινα Λευκαδιτη-Καραγιάννη (θεολογο) απονέμοντας της ενα καλλιτέχνημα με το απόφευγμα από την Ιλιάδα:Αιεν Αριστευειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν». Η κ. Χριστίνα Καραγιάννη Λευκαδίτη είναι αυτή που δρομολόγησε και οργάνωσε την αποστολή των Γάλλων φαρμακοποιων στο νομό Ηλείας επί 7 ετη.
Χριστίνα μου,να αριστευεις πάντα, και να μετουσιωνεις τη γνώση σου σε δώρο προσφοράς στον άνθρωπο.
Η Μέλισσα γνωρίζει καλά να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει το καλό, την προσφορά στον συνάνθρωπο, και να να επαινεί – βραβεύει τους τιμητές τους.
Η φιλοξενία στην Κοινοτητα μας είναι πατροπαράδοτη αφού συνειδητά τιμούμε τα ήθη και την παράδοση μας, οπότε μαζί θα απολαύσουμε την μοναδική ελληνική φιλοξενία στο χωριό μας, την Μέλισσα, στους δύο σημαντικούς τοπικούς χώρους καφέ και εστίασης, τους οποίους και ευχαριστώ εγκάρδια :
-το καφέ-ψησταρια του Αλέξη Παναγοπουλου και
-το καφέ- ταβερνα-πολυχωρο “καστρακι”της Κωνσταντίνας Γιαννεα.

Ροή