Ένθερμη στήριξη στιον Επίσκοπον Αθανάσιο από τον μαχητικό Π.΅Σ. Τραπεζικών Ν. Ηλείας

Ημερομηνία: 24-09-2022

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ 

                                         ΝΟΜΟΥ   ΗΛΕΙΑΣ

Πύργος 18.9.2022

Π Ρ Ο Σ

                                                          Τον  Μακαριώτατον   Αρχιεπίσκοπον

Αθηνών  και πάσης Ελλάδος

                                                                           κ.κ.   Ιερώνυμον

εις  Αθήνας

 

Μακαριώτατε,

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραπεζικών Ν. Ηλείας,  έλαβε πρόσφατα γνώση  της παραίτησης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας,  κκ. Γερμανού, ενός κορυφαίου Ιεράρχη, θρησκευτικού Ηγέτη αλλά και Αξίου Ποιμενάρχη που στην διάρκεια της μακρόχρονης ποιμαντορίας του έδινε διαρκώς μεγάλους αγώνες για τα πολυποίκιλα  θέματα της περιοχής, ενω παράλληλα προσέφερε ύψιστο κοινωνικό, πολιτιστικό  και ανθρωπιστικό έργο, επιδεικνύοντας πάντα το  ειλικρινές ενδιαφέρον του και για το Σύλλογο μας με την τακτική παρουσία στις δραστηριότητές μας, ενώ υπήρξε πάντα αρωγός διευκολύνοντας το έργο μας.

Ομοίως και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης  κ.κ. Αθανάσιος.

 

 

Εμείς, εκφράζοντας την γνώμη των μελών μας αλλά και το γενικό λαϊκό αίσθημα και επιθυμία της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας, τον θεωρούμε άξιο ποιμενάρχη , γιατί ξεχωρίζει για την πνευματικότητα ,το ήθος και την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του, την έμπρακτη αγάπη του προς τον συνάνθρωπο, την ανιδιοτελή προσφορά του, την αυταπάρνηση και την ταπεινότητα του.

Για τους παραπάνω λόγους ,σεβόμενοι την διαδικασία των αρχαιρεσιών, προτείνουμε ένθερμα τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ .Αθανάσιο ως τον καταλληλότερο στη θέση του απερχόμενου Ποιμενάρχη, ως απόλυτο γνώστη και πανάξιο συνεχιστή της μεγάλης παρακαταθήκης της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, αφού επί σειράν ετών την υπηρετεί με απόλυτη επιτυχία.

Με  βαθύτατο Σεβασμό

Για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ν. Ηλείας

                                                          Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                    Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος


Ροή