ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΗΘΙΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

Ημερομηνία: 14-04-2022

Από σήμερα Πέμπτη οι τρεις τελευταίες παραστάσεις με τα τρία μονόπρακτα από την υπέροχη Θεατρική Ομάδα Γαστούνης

 

Ο Θεατράνθρωπος Ανδρέας Λευθεριώτης απευθύνεται στο κοινό, που ήρθε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση με τα τρία υπέροχα μονόπρακτα, το ένα από τα οποία είναι δικό του. Είναι ο άνθρωπος που γοα πάρα πολλά χρόνια αποτελεί τον συνδετικό κρίκο στην όλη προσπάθεια και εξέλιξη του θεατρικού σχήματος.  Ο Ανδρέας Λευθεριώτης που είναι ο βασικός Σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας Γαστούνης δημιουργεί με μεράκι και ευσυνειδησία στο έργο του και με μια λέξη θα λέγαμε είναι η ψυχή της Ομάδας αυτής!

 

Η Θεατρική ομάδα Γαστούνης, στο σημείωμά της αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής :

Πέρασαν 26 μήνες από τηντελευταία μας θεατρική συνάντηση. Ήταν αρχές Φλεβάρη του 2020, ΄ταν προλάβαμε και δώσαμε έξι παραστάσεις με το έργο του Σωτήρη Πατατζή <<Δον Καμίλο>>.  Φίλοι μας άλλων Θεατρικών Ομάδων του νομού δυστυχώς ή διέκοψαν τις παραστάσεις ή δεν πρόλαβαν να τις ανεβάσουν. (…)

Τα δύο μονόπρακτα <<Η πώλησις της Αθηνάς>> και <<Μαύρη Παρηγοριά>>  είναι του Νικόλαου Λάσκαρη (1869 – 1945),  με μεταφορά της καθαρεύουσας στη δημοτική, για να είναι πιο προσιτά…  τα μονόπρακτα σε όλους,  μικρούς – μεγάλους.

Το τρίτο μονόπρακτο  <<Το ρεπό>>,  του Ανδρέα Λευθεριώτη,  αν και έχει ξαναπαιχτεί, το διαλέξαμε,  πρώτον γιατί κάλυψε την ανάγκη – επιθυμία να παίξουν πέντε γυναίκες της Ομάδας μας και δεύτερον, γιατί πρέπει να το δουν και νεότεροι ή κάποιοι μεγαλύτεροι που δεν το είχαν δει.

Εδώ και χρόνια δεν βάζουμε εισιτήριο σεβόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν δημιουργήσει οι συνθήκες…

Κανένα μέλος της Θεατρικής μας Ομάδας, από τον Σκηνοθέτη μέχρι και τον τελευταίο ηθοποιό, δεν αμοίβεται χρηματικά.  Αμοιβόμαστε όμως ψυχικά!  Τα απαραίτητα έξοδα (έντυπο υλικό, φωτισμό, ηχητικά)  τα καλύπτει το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού.

Η Θεατρική Ομάδα Γαστούνης ευχαριστεί τον Δήμο Πηνειού, το Ν.Π. Πολιτισμού και τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο, τις <<Κομμώσεις Μαίρη>>,  το Κομμωτήτιο  <<All about hair>> Ιωάννας Τσιάνου) και τους κ. Χρύσανθο Μουρτζίνη και κ. Λευτέρη Χαρμουσίζη.

                                                             888888888888888888888888888888888888888888

Πέμπτη 14 Απριλίου,  Παρασκευή  15 Απριλίου και Σάββατο του Λαζάρου 16 Απριλίου οι τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης.  Ώρα έναρξης  8.30 μ.μ. 

                                                            8888888888888888888888888888888888888888888

 

 

                                                        Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ

Για το μονόπρακτο  <<Το ρεπό>>  έπαιξαν οι ηθοποιοί :  Διονυσία Βαρβαρίγου, Σωτηρούλα Ρηγάτου, Λίτσα Αρβανίτη – Λούρμπα, Ελένη Ρηγάτου και Ρούλα Τετράδη – Μπίλια.

Γοα το μονόπρακτο  <<Η πώλησις της Αθηνάς>>  έπαιξαν οι ηθοποιοί : Νίκος Παναγιωτόπουλος, Σάκης Βούρτσης, Βίκυ Βαρβαρέσοιυ, Σπύρος Ζήσης και Τατιάνα Ζήση.

Για το μονόπρακτο <<Μαύρη παρηγοριά>> έπαιξαν οι ηθοποιοί :  Αναστασία Σιαχάμη – Ελισάβετ Μπίλια,  Καίτη Γιατρά, Σπύρος Τσιάνος, Λέττα Ρεντζή, Μαργαρίτα Μαργαρίτη – Λέττα Ρεντζή και Γεράσιμος Καραγιάννης.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ανδρέας Λευθεριώτης

Μουσική σύνθεση – Πιάνο :  Χρήστος  Μποζίκης

Επιμέλεια σκηνής : Διονυσία Βαρβαρίγου και Ματίνα Σταμάτη.

 

 

 


Ροή