Ενημέρωση για αδικήματα και συμβάντα από την Γεν. Περιφερειακή Αστ/κή Δ/νση Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 16-06-2022

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣ
 

Σύλληψη αλλοδαπού που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης

 

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πατρών για απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη  

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με διαχειριστή εταιρείας εμπορίου βρώσιμων προϊόντων και με το πρόσχημα της παραγγελίας, του απέστειλε με μήνυμα υπερσύνδεσμο link που παρέπεμπε σε εικονικό περιβάλλον τράπεζας.

 

Ο διαχειριστής εξαπατήθηκε από τον δράστη, ακολούθησε τον υπερσύνδεσμο και καταχώρησε τους κωδικούς του, με αποτέλεσμα ο δράστης να του αφαιρέσει από τον τραπεζικό λογαριασμό του, το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ.

 

Σύλληψη αλλοδαπών

 για παράνομη είσοδο 

και διαμονή στη Χώρα

 

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, τέσσερις αλλοδαποί, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει και διέμεναν παράνομα στη χώρα.

 

Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή  

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι ενεργώντας από κοινού με μια ακόμα ημεδαπή συνεργό της, προσέγγισαν άνδρα και με τη μέθοδο της απασχόλησης, του αφαίρεσαν έναν φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.070 ευρώ.

 

 

Σύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε ως ιδιοκτήτης κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο είχε θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα και η ένταση της μουσικής υπερέβαινε τη μέγιστη επιτρεπόμενη ηχοστάθμη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ
 

 

 

Σύλληψη έξι ατόμων για ρευματοκλοπή

 

 

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της μικτής ομάδας ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, πέντε ημεδαποί άνδρες και μια ημεδαπή γυναίκα, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες τους, από αρμόδιο συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστου δράστη για απάτη  

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος προσποιούμενος τον πελάτη επικοινώνησε τηλεφωνικά με συνιδιοκτήτη εταιρείας και με το πρόσχημα εξόφλησης χρηματικού ποσού, που υποτίθεται όφειλε, απέσπασε τους τραπεζικούς του κωδικούς αλλά και τους κωδικούς ασφαλείας OTP, με αποτέλεσμα να του αποσπάσουν χρηματικό πόσο, που ξεπερνά τις 70.000 ευρώ, από τον λογαριασμό της εταιρείας.

Σύλληψη ημεδαπού για διακίνηση ναρκωτικών

 

 

 

 

Συνελήφθη, έπειτα από πεζή καταδίωξη, χθες το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 17χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τα εξής :

 

·         κάνναβη, συνολικού βάρους (31,5) γραμμαρίων,

·         μία ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας,

·         ένας τρίφτης,

·         το χρηματικό ποσό των (135) ευρώ και

·         ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Σύλληψη αλλοδαπής για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη Χώρα και πλαστογραφία  

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στον αερολιμένα Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου – Βόνιτσας, μια αλλοδαπή γυναίκα, διότι αποπειράθηκε να εξέλθει παράνομα από τη Χώρα, με πτήση που είχε προορισμό την Ιταλία, επιδεικνύοντας κατά τον διαβατηριακό έλεγχο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών  

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους (2,3) γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε  στην οικία του οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία  ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη  

Από τους αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος  προσποιούμενος φαρμακοποιό και με το πρόσχημα της παραγγελίας και εξόφλησης προϊόντων από κατάστημα που διατηρεί ο παθών στη Ναύπακτο,  του απέσπασε τους τραπεζικούς κωδικούς του ίδιου, καθώς και συγγενικού του προσώπου, με αποτέλεσμα να αποκτήσει πρόσβαση στο e-banking και να τους αφαιρέσει μέσω δύο τραπεζικών συναλλαγών το χρηματικό ποσό των 3.000 περίπου.

 

 

Σύλληψη αλλοδαπού 

για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

 

 

 

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Λυσιμαχείας – Αγγελοκάστρου, από αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε,  διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοσικλέτα, υπό την επήρεια μέθης.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του προέκυψε ότι στερούταν άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ είχε εισέλθει  και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

 


Ροή