Ένας Λογοτεχνικός Ήλιος ανατέλλει στην *ΑΥΓΗ* Πύργου με το Χρονογράφημα της Ήρας Αλ. Κάζογλη

Ημερομηνία: 30-05-2022

Το Χρονογράφημα  της Δευτέρας

                                    με την Ήρα Αλ. Κάζογλη

 

 

                                                              Οι πιο λαμπερές στιγμές

 

Φως και χρώμα στην ειδησεογραφία των ημερών έχει δώσει το φημισμένο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, που επέστρεψε, φέτος, με θριαμβευτικό τρόπο. Η Κυανή Ακτή βρίσκεται στα καλύτερά της.

Σημαντικές προσωπικότητες έχουν πετάξει εκεί με ιδιωτικά αεροπλάνα, ηθοποιοί, σούπερ σταρ, κορυφαίοι σκηνοθέτες και παραγωγοί, μοντέλα αλλά και επιχειρηματίες.

Οι φωτορεπόρτερ κλείνουν στο φακό τους τις πιο λαμπερές στιγμές. Την παράσταση, πάντως, κλέβουν οι εμφανίσεις με εντυπωσιακά ρούχα από πολύτιμα υφάσματα, γεμάτα κρύσταλλα, πέρλες, πούλιες, χρυσές και ασημένιες κλωστές και με πανάκριβες υπογραφές διάσημων σχεδιαστών, που έχουν επιλέξει οι περισσότεροι προσκεκλημένοι.

Το ρούχο κι η εικόνα δείχνουν, πράγματι, να κλέβουν την παράσταση από την ουσία του φεστιβάλ, τον κινηματογράφο.

Όμως, τελικά, ποιά είναι η ουσία; Το μαγικό άγγιγμα της λάμψης, μια εικόνα νιότης και ομορφιάς, εν μέσω των πιο σκληρών συμβάντων της τρεχάμενης ζωής. Τα ρούχα και η λάμψη τους γίνονται ένας τόπος αποκλίνουσας γοητείας κι η καταφυγή σ’ αυτά νικά κατά κράτος τον συνεχόμενο πόνο για όσα χάσαμε, για όσα δεν χαρήκαμε.

Μπορεί ο καθένας  να γίνει όποιος θέλει, μια εικόνα, μια φιγούρα που ξεφεύγει από τα τρανά και τα μεγάλα ενός κόσμου που βράζει γύρω μας και γεύεται τα μικρά, τα όμορφα, αυτά που φτιάχνουν όμορφη τη ζωή μας, να δείχνει ό,τι θέλει, χωρίς να νοιάζεται ν΄ανακαλύψει από τι είμαστε φτιαγμένοι οι άνθρωποι.

Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να ονειρεύεται, να ελπίζει, προσπαθώντας να ξεφύγει απ’ ό,τι φοβάται περισσότερο. Αλλά από τον εαυτό του δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς μας.

                                                                                                                                                                        Η.Κ.

 


Ροή