Ένα διήμερο πλούσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων σε Πύργο και Αμαλιάδα για τη Γιορτή της Μουσικής

Ημερομηνία: 23-06-2022

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

Τα Χρώματα της Ήλιδας πρόσφεραν στο κοινό του Πύργου μια μαγευτική βραδιά την 1η μέρα της Γιορτής για τη Μουσική

 

 

Του   ΑΝΚ

Είναι ωραία τα έργα του Πολιτισμού…  Μόνη μας δύναμη και στους καλούς και τους χαλεπούς καιρούς είναι αυτή, που πηγάζει βαθιά από τη μνήμη του Λαού μας!  Η Ελλάδα πορεύτηκε αιώνες μέσα από το Φως της Γνώσης και αναδείχτηκαν στην πορεία του χρόνου τα μεγαλύτερα μυαλά του τότε κόσμου. Αλλά και μέσα από τόσες σκλαβιές που πέρασε η χώρα μας, λαμπάδα φωτεινή αέναα στο χρόνο η Ποίηση και η Μουσική!  Άκαυτη βάτος χωρίς μοιρολατρίες και μεσαιωνισμούς, αλλά της Ρωμιοσύνης η λεβεντιά! Και σήμερα που ο τόπος μας περνάει δύσκολες στιγμές, νάτη πετιέται από ξαρχής και αντριεύει και θεριεύει…  ε το τραγούδι, με τη μευσική, με την ποίηση αιώνες πορεύεται τούτη η χώρα και δεν το βάζει κάτω!

Δύο μέρες που έχουν καθιερωθεί  ως Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έζηαν με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι δύο μεγάλες πόλεις της Ηλείας, ο Πύργος και η Αμαλιάδα, αλλά και οι άλλες μεγάλες πόλεις, όπως τα Λεχαινά και το Βαρθολομιό συμμετείχαν σε αυτή τη Γιορτή, που προσωπικά κάνοντας το Ρεπορτάζ, στο νου μου δεν υπήρχε καμιά Ευρώπη, παρά μόνο η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τους Φιλόσοφους και τη Δημοκρατία!

Και τις δύο ημέρες κάλυψα τις εκδηλώσεις στον Πύργο.  Την Τρίτη λίγο μετά το απόβραδο ξεκίνησε με ένα θαυμάσιο πρόγραμμα, η πολύ καλή ορχήστρα <<Τα Χρώματα της Ήλιδας>>,  όπου κατά την προσωπική μου εκτίμηση το σπουδαίο γεγονός δεν έγκειται στο γεγονός της επιστροφής, αλλά κυρίως τι εμπεριέχει το ρεπερτόριο αυτού του μουσικού συγκροτήματος! Το είδαμε, το είδατε, το ξέρουμε όλοι…  Είναι η ποιότητα των τραγουδιών, είναι η έκφραση των μεγάλων λαϊκών συνθετών και το απόσταγμα της ελληνικής ψυχής!  Στα τέσσερα βίντεο που αναρτήσαμε, η ποιότητα των τραγουδιών, ο σεβασμός στην παράδοση και η επιλογή κορυφαίων λαϊκών συνθετών είναι εμφανέστατη…

 

 

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας <<Τα Χρώματα της Ήλιδας>>, συνθέτης και ενορχηστρωτής Γιώργος Γκιντζίρης, άνοιξε το πρόγραμμα με έναν εγκάρδιο χαιρετισμό στο κοινό, το οποίο και ευχαρίστησε για την παρουσία του στο χώρο της εκδήλωσης, που έλαβε χώρα στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου, στο βόρειο αυτού τμήμα. Στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου Μαριάννα Σταθοπούλου, η οποία τους καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία!

 

 

Ο χώρος βέβαια δεν ήταν ευρύς, αλλά ο κόσμος ήταν πολύς! Επίσης παρέστησαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης <<Μπορούμε>> δημοτικός σύμβουλος κ. Στάθης Καννής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΟΠΠ κ. Χάρης Β. Μικελόπουλος, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΠ κ. Αγγελική Ζάγκλαρη, η διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κ. Αγγελική Πετρόγιαννη, η γραμματέας του παραρτήματος Πύργου του ΕΕΣ κ. Αγγελική Τσετσοπούλου, ο πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ κ. Μιχάλης Αποστολόπουλος, η γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας κ. Άννα Χρυσανθακοπούλου, ο κ. Ηλίας Καλογήρου, εκπαιδευτικός και από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Φυσικών Ηλείας, ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας, συνθέτης και στιχουργός κ. Δημήτρης Κορίζης, ο πρώην πρόεδρος του <<Αιμοδωρητή>>  κ. Σπύρος Ιω. Παπαγεωργίου κ.ά.

Αρθρορεπορτάζ του δημοσιογράφου της <<ΑΥΓΗΣ>> Πύργου Αντρέα ΑΥΓ. Καπογιάννη – ΑΝΚ

 


Ροή