Έμπρακτη αλληλεγγύη από μαθητές του εξωτερικού για μαθητές της Βαρβάσαινας!

Ημερομηνία: 20-10-2021

Σχολικές τσάντες από μαθητές του εξωτερικού  στο Δημοτικό Σχολείο της πυρόπληκτης Βαρβάσαινας 

  • Παραδόθηκαν Από τον Δήμο Πύργου και το Γραφείο Εθελοντισμού με πρωτοβουλία της δικηγόρου Μαριάννας Σταθοπούλου

Λίγες μόλις μέρες μετά την παραλαβή τους από τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, οι σχολικές τσάντες που συγκεντρώθηκαν από μαθητές του εξωτερικού παραδόθηκαν το πρωί της Δευτέρας (18/10) στους μαθητές του δημοτικού σχολείου της πυρόπληκτης Βαρβάσαινας. Ο δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος,  με την δικηγόρο Μαριάννα Σταθοπούλου, στην οποία ανήκει όλη αυτή η δράση αγάπης και ευαισθησίας, παρέδωσαν τις σχολικές τσάντες στο σχολείο.

Εκεί τους υποδέχτηκαν ο διευθυντής του σχολείου Ευάγγελος Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και ο πρόεδρος της T.K. Βαρβάσαινας Θανάσης Τσόπελας, οι οποίοι τους ευχαρίστησαν θερμά γι’ αυτή τους την κίνηση. 

**  Όπως είχε δηλώσει και ο δήμαρχος Πύργου  Παναγιώυης Αντωνακόπουλος, κατά την παραλαβή των σχολικών τσαντών από την κ. Σταθοπούλου: «Οι κοινωνικές δυσκολίες δεν μπορούν να ξεπεραστούν αν δεν απλώσουμε το χέρι ο ένας στον άλλον. Η κ. Σταθοπούλου κάνει έμπρακτα και αθόρυβα αυτή την ανάγκη των καιρών και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Ήταν συγκινητική η πρωτοβουλία της και έτσι δικαιώνουμε και την οντότητα της κοινωνίας των πολιτών».

**  Αξίζει να σημειωθεί ότι τσάντες αυτές, συγκεντρώθηκαν από μαθητές της Ολλανδίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Πύργου και στάλθηκαν με όλη τους την αγάπη και την αλληλεγγύη. «Μια πρωτοβουλία από παιδιά του εξωτερικού, τα οποία θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε παιδιά της χώρας μας, η οποία δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς την συνδρομή του κ. Αποστόλου Ζέρμα» δηλώνει η δικηγόρος και δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του δικηγορικού συλλόγου Ηλείας, Μαριάννα Σταθοπούλου.

**  Ο κ. Πλεμμένος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά την κ. Σταθοπούλου για την προσφορά της αλλά και όλους όσοι τους υποδέχτηκαν τόσο θερμά στο σχολείο. «Με την κ. Σταθοπούλου έχουμε αναπτύξει μια μεγάλη δράση στο Γραφείο Εθελοντισμού καθώς έχει στηρίξει και βοηθήσει εμπράκτως το έργο μας πολλές φορές. Τσάντες, εκτός από τους μαθητές της πυρόπληκτης Βαρβάσαινας, θα δοθούν και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη».

**  Τέλος, ο κ. Πλεμμένος «γλύκανε» όλα τα παιδάκια προσφέροντάς τους κρουασάν από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου.


Ροή