Να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά ενάντια στον φασισμό!

Ημερομηνία: 20-10-2021

 Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ για την αποφυλάκιση του καταδικασθέντος Ναζιστή Πυρηνάρχη Πατέλη

Ενώ πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την καταδίκη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών αποφάσισε πως ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσης του από το Εφετείο.

Σχολιάζοντας το ζήτημα ο Μιχάλης Μπάκας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Συντονιστής του Χαρτοφυλακίου Μετανάστευσης και Ασύλου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, έκανε την παρακάτω δήλωση :

<<Η απόφαση της δικαιοσύνης είναι σεβαστή, αλλά κρίνεται. Το πενταμελές εφετείο αναστολών εξάντλησε την επιείκεια του στον καταδικασθέντα πυρηνάρχη εγκληματικής οργάνωσης, γνωστό για την έκφραση «Ότι κινείται, σφάζεται», μιλώντας σε μέλη της Χρυσής Αυγής, προετοιμάζοντας το τάγμα εφόδου της περιοχής του για επίθεση. Ο Πατέλης πέτυχε την αποφυλάκιση του επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα που έχει ο γιός του, ενώ το Εφετείο Αναστολών έχει αρνηθεί τη χρήση του ίδιου μέτρου σε πολλούς άλλους καταδικασθέντες που έχουν οι ίδιοι πολύ πιο σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς έχουμε και άλλες εκκρεμείς δικαστικά επιθέσεις με ρατσιστικό – φασιστικό κίνητρο, δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα στην κοινωνία ότι αυτοί που επιδιώκουν την αντιδημοκρατική εκτροπή της κοινωνίας και του πολιτεύματος έχουν ασυλία και γλιτώνουν με ελαφρές ποινές. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν ένα θετικό βήμα, αλλά ο φασισμός ακόμα υποβόσκει στην κοινωνία. Ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά>>.


Ροή