Δήμος Πύργου, Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας και *Βοήθεια στο σπίτι* γράφουν ιστορία…

Ημερομηνία: 15-01-2022

Συνεχίστηκε με μεγάλη συμμετοχή η διενέργεια δημοτικών ελέγχων με rapid tests

Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίστηκαν για μια ακόμα μέρα, την Παρασκευή (14/1) οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πύργου, στην Αγία Βαρβάρα στον Πύργο (αίθουσα πρώην ΚΑΠΗ).

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του προσερχόμενου κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, η πρωτοβουλία αυτή του δήμου έχει αναληφθεί στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για την ανάσχεση της πανδημίας και αφορά σε ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests).

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Σε μία επιβαρυμένη περίοδο έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Δήμος Πύργου ενισχύει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας και διευρύνει τις υπηρεσίες του, προσφέροντας στους δημότες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε δωρεάν rapid tests, πλέον, και στο δημοτικό σημείο. Ο Δήμος μας, όπως πράττει από την έναρξη κιόλας αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων και σε αυτή τη συγκυρία εντείνει δυναμικά τις παρεμβάσεις για την υγειονομική πρόληψη και προστασία όλων».

Ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Ανδρέας Βγενόπουλος που παραβρέθηκε ξανά κατά το μεγαλύτερο διάστημα της διαδικασίας, ανέφερε: “Τα επιδημιολογικά δεδομένα που παραμένουν πολύ υψηλά, μας οδήγησαν στην ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας ώστε να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση της κατάστασης.  Η συνεργασία του Δήμου με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας έχει δημιουργήσει την οργάνωση ομάδας νοσηλευτριών από το «Βοήθεια στο σπίτι» ώστε να διενεργούνται καθημερινά δωρεάν rapid tests στο σημείο αυτό, κι έτσι υπάρχει μια πρόσθετη, πολύ σημαντική, κίνηση στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής κατά του κορωνοϊού».

  • Τα δημοτικά τεστ συνεχίζονται από τη Δευτέρα 17/1 και κάθε μέρα (πλην Σαββάτου και Κυριακής) κατά τις ώρες 08.30 έως 14.00. Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

 

 


Ροή