Διαβάστε στην ΑΥΓΗ Πύργου το Χρονογράφημα της Ήρας Αλ. Κάζογλη

Ημερομηνία: 03-01-2022

Το Χρονογράφημα της Δευτέρας

                                                       με την Ήρα Αλ. Κάζογλη

 

 

 

Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει

 

Ήρθε, λοιπόν, ο Νέος Χρόνος. Οι προβολείς, τα φώτα της γιορτής έπεσαν πάνω σε άκρως εντυπωσιακά στολίδια. Ολόκληρη η πόλη γιόρτασε.  Τα παιχνίδια της τύχης και τα μυστήρια της ζωής που φέρνει ο Χρόνος ζωντάνεψαν τη φαντασία μας.

Ξημέρωσε μια νέα μέρα. Όταν κοιτάζουμε πίσω στα σημάδια της χρονιάς που έφυγε, διαπιστώνουμε ότι η επιδημία του κορωνοιού άλλαξε τα πάντα. Μετρήσαμε νεκρούς, κρούσματα και ζημιές. Ψευδαισθήσεις διαλύθηκαν, αδυναμίες αποκαλύφθηκαν, αλλά και τάσεις επιταχύνθηκαν. Χάρη στις ψηφιακές τεχνολογίες και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης χτίσαμε έναν άλλο τρόπο επαφής, μια άλλου τύπου αλληλεγγύη.

Εργαζόμαστε, ψωνίζουμε, διασκεδάζουμε, αυξάνουμε τις γνώσεις μας καμιά φορά. Όλα μέσα σε λίγα λεπτά. Ο κόσμος αλλάζει ταχύτατα, δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω. Μα για να αλλάξουμε πραγματικά, πρέπει ν’ ανοίξουμε το μυαλό, να μην αφήσουμε το ρεύμα να μας παρασύρει.

Τώρα που μπορούμε να βρούμε κάτι να πούμε για όλα, η σοφία απαιτεί να ενώσουμε το μυαλό και την καρδιά. Μέσα στη φαντασμαγορία των πυροτεχνημάτων, να βρούμε αυτή την αχτίδα ελπίδας που έχει φανεί και είναι αληθινή. Δεν είμαστε ανίσχυροι μπροστά στους νέους καιρούς. Έχουμε ιστορίες που μας φέρνουν κοντά, αφήνοντας πίσω τις ανείπωτες σιωπές που μας χωρίζουν.

Η ζωή είναι μπροστά, και η φαντασία μαζί με τις νέες γνώσεις γεννούν απ’την αρχή έναν άλλο κόσμο χτισμένο πάνω στις ζωντανές ακόμη αναμνήσεις μας προς μια νέα πραγματικότητα. Μπροστά σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ας αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο. Προς τα άνω.

                                                                                                                                                                            Η.Κ.


Ροή