Αθλιότητες ενόχων για τη σφαγή και ο επιθανάτιος ρόγχος ενόψει εκλογών! (Άρθρο του ΑΝΚ)

Ημερομηνία: 19-09-2022

Η παρουσία στην Ηλεία του αρχισφαγέα των Πανεπιστημιακών μας Τμημάτων Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου και η επαίσχυντη προκλητική δήλωσή του ότι η στημένη <<απόφαση>>  του πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών ήταν <<ορθή>>! 

 

Όλη η κουστωδία στην πίστα και έπονται οι εκλογές…                                                                                                                                                ********************************************

Η αθλιότητα του Πρύτανη Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα, που αναισχύντως είπε στην Αρχαία Ολυμπία το ψέμα του αιώνα, ότι δηλαδή έβαλε <<λουκέτο>> στα Τμήματα Πύργου και Αμαλιάδας επειδή έκρινε ότι δεν είναι βιώσιμα…!!! 

 

Δεν κοιτάζουν προς τον Ορωπό… 

Ο Μίκης Θεοδωράκης για το Λαό

το είχε πει…

***************************************

ΑΡΘΡΟ του ΑΝΚ

Να ξεκινήσω με την επισήμανση εκ μέρους μου προς τον Ηλειακό Λαό ότι η σφαγή που έκανε η τωρινή Κυβέρνηση καταργώντας  το Τμήμα Μουσειολογίας στον Πύργο και το Τμήμα Γεωπονίας στην Αμαλιάδα, ούτε <<χρυσώνεται>>,  ούτε εξαργυρώνεται, με το να  <<ιδρύσουν>> οι υπόλογοι του διαπραχθέντος εγκλήματος, έδρα μεταπτυχιακών σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία!  Για δες καιρό που διάλεξε, η τύχη μας ν΄ανοίξει…!!!   Έτσι γινόταν πάντα (και κυρίως για την Ηλεία) λίγους ίσως και ελάχιστους μήνες πριν τις εκλογές!

Προσωπικά έχω πολλές επιφυλάξεις, για το αν τελικά λειτουργήσει ποτέ κάτι τέτοιο…  Θυμάμαι και μια άλλη περίπτωση, όταν ήταν υφυπουργός Εξωτερικών, την εποχή της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, ο συμπατριώτης Βουλευτής Γιάννης Ζαφειρόπουλος,  που είχε κατεβάσει μια ανάλογη ιδέα, πριν από 30 ίσως χρόνια…  Το αντικείμενο της ιδέας εκείνης ήταν η ίδρυση στην Αρχαία Ολυμπία Διεθνούς Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών.  Αυτή την ίδέα την πήρε πάνω του ο ζείδωρος άνεμος  του Ιονίου Πελάγους και την άφησε στα βράχια του Αγίου Ανδρέα, ν΄αγναντεύει το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα!

Σήμερα οι συνωμότες της σφαγής των πανεπιστημιακών μας τμημάτων σοφίστηκαν ένα ωραίο σχέδιο, που εκτός από το <<αμαρτωλό>> Πανεπίστήμιο Πατρών ενέταξαν στο Μνημόνιο υπογραφής και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!  Στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου, που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο ΣΠΑΠ της Αρχαίας Ολυμπίας, ειπώθηκε ότι το υπό ίδρυση, αλλά αγνώστου εισέτι ταυτότητας της υλικοτεχνικής υποδομής, Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, θα λειτουργήσει το 2023…  Έτσι είπαν!

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι το 2023 θα διεξαχθούν οι Βουλευτικές Εκλογές, αλλά ούτε και αυτό είναι απολύτως σίγουρο…!!!

Από τη φαρέτρα με τα βέλη μου εξαιρείται ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τον οποίο βέβαια τον αφήνουμε στις φρούδες για εμάς ελπίδες του!

Μας προξενεί θλίψη πάντως, που ο Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών συμπατριώτης Γιώργος Παναγιωτόπουλος, από διαπρύσιος κήρυκας μαχητής των πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας που καταργήθηκαν και πλειστάκις ξιφουλκήσας δια του Τύπου με σχετική αρθρογραφία,  μετατράπηκε ξαφνικά  σε  <<πλασιέ>>, ενός ανδρείκελου των Πατρών, προωθώντας τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα του υπό  …κατασκευή Τμήματος μεταπτυχιακών σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία.

Έρχομαι τώρα στο απύθμενο θράσος του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου,  αυτού του ανελέητου σφαγέα των πανεπιστημιακών τμημάτων της Ηλείας, που λίαν προκλητικά και αυθαδώς προκαλεί και εμπαίζει τα συναισθήματα των Ηλείων,  καθώς εκτός από την  <<μάχαιραν>>,  χαρακτήρισε ως <<ορθή>> την <<απόφαση>>  του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα, ο οποίος έκλεισε τα δύο τμήματα στην Ηλεία δίνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο το μεγάλο <<άλλοθι>>  που επιδίωκε η Κυβέρνηση του ανακόλουθου κ. Μητσοτάκη!  Ο ίδιος μάλιστα ο Συρίγος συνεχάρη δημόσια τον Μπούρα, για την υποτιθέμενη αποφασιστικότητά του, αφού όλα ήταν σκηνοθετημένα και προαποφασισμένα!

Το ένα χέρι της αναξιότητας νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο της εξευτελισμένης Εξουσίας!  Διότι στην πραγματικότητα το όλο σκηνικό ήταν στημένο, προκειμένου να έχουν το <<άλλοθι>> του κοψίματος η Κεραμέως και ο Συρίγος και όλη βέβαια η Κυβέρνηση, ώστε απευθυνόμενοι προς εκείνους τους οποίους θεωρούν <<ιθαγενείς>> στο μυαλό και την υποτακτικότητα,  να τους περάσουν την ιδέα ότι δεν φταίει καθόλου η Κυβέρνηση, διότι τα Τμήματα δεν τα έκοψε εκείνη, αλλά η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών…  Κι εσύ Λαέ βασανισμένε μη ξεχνάς τον Ορωπό!

Αγαπητοί Ηλείοι, τι άλλο πρέπει να συμβεί, σ΄εσάς, σ΄εμάς σε όλους, για να αντιληφθούμε κάποια πράγματα?  Μπορούμε να κατανοήσουμε όλοι το εξής?  Ότι δηλαδή εκτός από τον ολοκληρωτικό σφαγιασμό των πιο σημαντικών στην Ελληνική Επικράτεια Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας,  τα εν λόγω Τμήματα πληρούσαν όλες τις προς τούτο προϋποθέσεις, τόσο ένεκα γεωγραφικού χώρου, όσο και ένεκα συγκριτικού πλεονεκτήματος!!

Προκλητικός τα μάλα επίσης ήταν και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών  Μπούρας, που είπε με περισσή αναλγησία το μεγάλο ψέμα του αιώνα, ότι έβαλε λέει <<λουκέτο>> στα Τμήματα Πύργου και Αμαλιάδας, επειδή τάχα δεν ήταν βιώσιμα…!!!  Βιώσιμα δεν θάναι τα ανδρείκελα και οι σφαγείς…   Οι μέρες τους τελειώνουν την επαύριο στην Κάλπη!

 

Δημοσιογράφος Αντρέας ΑΥΓ. Καπογιάννης – ΑΝΚ 


Ροή